Ttela

Isaksson: ”Inte lätt att ta med sig något positivt”

- Torbjörn Arvidsson

Vilken hemsk lördag det blev för Gripen Trollhätta­n. Hela 2–11 och en riktig stjärnsmäl­l mot Örebro SK i Behrn Arena. – Nu gäller det att hitta en kraft som tar oss framåt, säger Gripens assisteran­de tränare Sebastian Isaksson.

Klassiska Örebro SK, med 63 säsonger i högsta serien och fem Sm-guld på meritlista­n, stod för motståndet för Gripen på lördagseft­ermiddagen.

Och det blev en match i allsvenska­n som alla Gbk-are säkert vill glömma så fort som möjligt. Hemmastark­a Örebro vann nämligen med hela 11–2 (4–1) sedan det fullkomlig­t rasat in mål bakom Robin Eliasson i Gripen-målet i andra halvlek.

– Det är inte lätt att ta med sig något positivt nu så här direkt efteråt, sa en märkbart besviken Sebastian Isaksson.

Efter en stunds tystnad sa han: – Det är inte bara att ta fram ett magiskt trollspö och så löser allting sig. Det krävs att vi tillsamman­s börjar tro på det vi gör.

Efter 6–9 mot Rättvik på bortaplan senast så sa Gripenträn­aren Andrej Pasjkin till TTELA att ”vi måste jobba mer som ett lag”.

Och i början mot Örebro såg det ganska hoppfullt ut. Gripen skapade några hörnor och hade en bra målchans samtidigt som man försökte hålla ihop defensiven så gott det gick.

Men det höll bara i elva minuter. Då gjorde Sebastian Brandt 1–0 och fem minuter senare slog Saku Hämäläinen in 2–0, sedan Alex Adeheimer fått åka runt passiva Gripen-försvarare innan han serverade Hämäläinen.

I paus ledde Örebro med 4–1 men

Gripens enda mål var en riktig delikatess. Robin Karlsson åkte solo från eget straffområ­de och avslutade snyggt när han reducerade till 3–1.

I den andra halvleken visade Gripen lite vilja i inledninge­n och när Mikko Lukkarila elegant reducerade till 5–2 på pass från Anders Ahlstrand kändes det som om gästerna var på gång.

– Det var vår bästa period i matchen. Tyvärr blev den inte långvarig,

säger Sebastian Isaksson.

Nej, det tog bara någon minut innan hoppet släcktes fullständi­gt för gästerna. I 64:e minuten gjorde Örebro 6–2 på hörna och sedan följde fem mål på 13 minuter som fullbordad­e förnedring­en.

I andra halvlek mot Örebro såg Gripen ut som en ”skidåkare som gått in i väggen”, som kommentato­rn på bandyplay.se uttryckte saken.

?? Bild: Christian Flodin ?? Gripens assisteran­de Sebastian Isaksson gjorde vad han kunde för att väcka Gripen i bortamötet med Trollhätta­n, men utan någon som helst effekt.
Bild: Christian Flodin Gripens assisteran­de Sebastian Isaksson gjorde vad han kunde för att väcka Gripen i bortamötet med Trollhätta­n, men utan någon som helst effekt.
 ?? Bild: Christian Flodin ?? Victor Källsbäck var en av Gripens bättre spelare i storförlus­ten mot Örebro SK, en match där det var svårt att hitta något positivt i svartgul kulör.
Bild: Christian Flodin Victor Källsbäck var en av Gripens bättre spelare i storförlus­ten mot Örebro SK, en match där det var svårt att hitta något positivt i svartgul kulör.