Ttela

Äntligen kom första segern för THC Ladies

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

THC Ladies fick vänta till den elfte omgången, men väl där kom första segern i damettan. – Det var på tiden, tyckte tränaren Kent-arne Svensson.

Dubbelmöte mot danska Hvidovre stod på menyn för THC Ladies den gångna helgen, och det blev i många stycken två händelseri­ka matcher i Frihedens Idrattscen­ter.

Inkluderat att Thc-spelaren Wilma Forsman fick tillbringa natten mellan lördag-söndag på sjukhus i Köpenhamn efter en huvudskada.

– Men hon är med oss i bussen hem, säger Svensson.

Det var i lördagens match, tio minuter in på den tredje perioden och vid ställninge­n 5-0 till Hvidovre, som Forsman skadades och det fick Thc-tjejerna att knyta nävarna.

” Formatione­n var magisk Kent-arne Svensson

Laget hann med tre reducering­smål och ett fjärde hängde i luften när THC tog ut sin målvakt Moa Karlsson på slutet.

Den starka avslutning­en var dock något man tog med sig till söndagens retur, och då fick man vad som kan sägas vara retroaktiv utdelning.

Låt vara att Hvidovre tog ledningen då också, men fyra raka mål av THC:S förstafemm­a vände matchen.

– Den formatione­n var magisk, berömde Svensson.

En matchvinna­nde detalj var THC:S spel i numerärt över- och underläge, två mål på tre försök i powerplay till exempel.

I den framgångsr­ika förstafemm­an spelade Elvira SvenssonNo­ra Oskarsson bakom Emma Johansson-ellen Lundin-linnéa Pettersson Dove.