Ttela

Vänersborg vann skotten men föll stort

- Torbjörn Arvidsson

IBK Vänersborg vann skottstati­stiken med 28–25 och gjorde en av sina bästa matcher i division 2-innebandyn den här säsongen. Ändå blev det storförlus­t mot Tranemo i Idrottshus­et. Vänersborg Tranemo 0 8

IBK Vänersborg­s tränare Fredrick Söderblom säger att detta var en av de märkligast­e innebandym­atcher han sett.

– Det låter kanske konstigt men vi gjorde en bra match både anfallsoch försvarsmä­ssigt. 0–8 speglar verkligen inte matchen. Ja, det här var verkligen en märklig match, säger han.

Målvakten Johannes Hjertén, ifjol i Jönköping i Superligan, var tillsamman­s med Johan Magnusson de två spelare som låg bakom Tranemos klara vinst mot Vänersborg.

” Det här var verkligen en märklig match

Johannes Hjertén var lysande mellan stolparna och Johan Magnusson framåt bidrog med två mål och två assists.

Mot dessa hade hemmalaget inget motvapen.

Tranemo tryckte åt sig en fyramålsle­dning efter första perioden och efter två perioder var ställninge­n 0–7. Sedan fanns det förstås inget att göra för IBK Vänersborg i sista perioden där Tranemo fastställd­e slutresult­atet 0–8.

Frederick Söderblom hade svårt att hitta någon spelare som kunde matcha Tranemos duktiga duo Hjertén-magnusson den här eftermidda­gen.

– Nej, det var ingen spelare hos oss som stack ut idag.

?? Bild: Stefan Bennhage ?? Frederick Söderblom , huvudträna­re, fick se en märklig match i Idrottshus­et
Bild: Stefan Bennhage Frederick Söderblom , huvudträna­re, fick se en märklig match i Idrottshus­et