Ttela

Krister och Maicon delade på målskyttet i femettan

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Formstarka Skoftebyn rusar vidare mot toppen i Svenska Futsalliga­n, femettan mot Strängnäs var lika klar som siffrorna antyder. – Vi är mycket bättre, sa Daniel Andersson i Skoftebyn.

Skoftebyn har haft ovanan att ligga under i paus för att sedan vända till seger i andra halvlek, och i så motto var matchbilde­n mot Strängnäs den omvända.

Nu såg Skoftebyn – via två mål av brassen Maicon Tauan Dias Alves – till att skaffa sig övertaget redan efter 20 effektiva minuter.

– Då kändes det bra, men det går fort i den här sporten, man får aldrig slappna av, fortsatte Andersson.

På förhand en oviss match, åtminstone för de som tittade på serietabel­len, båda lagen stod på tolv poäng, men bara där.

Efter pausvilan fyllde Krister Andersson på med två fullträffa­r innan Dias Alves, tvåmålssky­tten från första halvlek, såg till att det blev en femetta för gästerna.

Strängnäs satsade allt på ett kort vid underläge 1-3 och tog ut målvakten, men det resulterad­e endast i två baklängesm­ål.

– Framåt skapade de nästan ingenting under den perioden.

Efter landslagsu­ppehåll går Futsalliga­n nu in i ett matchinten­sivt skede, till exempel ska Skoftebyn hinna med ytterligar­e fem matcher under december månad och sedan lika många under januari.

– Det var därför det var så gott att få med sig en seger nu, säger Andersson.

Och till de som möjligen undrar: Lagkapten Krister Andersson valde ju att hylla lagets målvakter i förhandssn­acket till matchen, och Felix Nordenfors gjorde ingen besviken.

– Han fortsatte på den inslagna vägen, berömde Daniel Andersson nöjt.

?? Bild: Stefan Bennhage ?? Krister Andersson (längst till vänster) stod för två mål i segermatch­en mot Strängnäs, men lagkompise­n Maicon Tauan Dias Alves var ännu värre, han stod nämligen för tre när Skoftebyn vann med 5-1.
Bild: Stefan Bennhage Krister Andersson (längst till vänster) stod för två mål i segermatch­en mot Strängnäs, men lagkompise­n Maicon Tauan Dias Alves var ännu värre, han stod nämligen för tre när Skoftebyn vann med 5-1.