Ttela

Bragdartad upphämtnin­g av Sverige: ”Tårögd”

-

Sverige stod för en sällan skådad upphämtnin­g i handbolls-vm mot Spanien. Med bara sekunder kvar på klockan satte Mikaela Mässing 28–28 med matchens sista skott. – Jag är tårögd, säger Mässing.

Sverige hade arbetat sig i kapp från ett massivt underläge där man en bit in i andra halvlek låg under med nio bollar mot Spanien i mellanrund­an av handbolls-vm. Men sekunderna tickade fort iväg i arenan Park Dome i japanska Kumamoto.

Med halvminute­n kvar fick Spanien läge att sätta spiken i kistan men Filippa Idéhn räddade. Därmed återstod ett svenskt anfall där ett mål behövdes för oavgjort.

Då fick Mikaela Mässing bollen. 25-åringen tog sig förbi en försvarare, dundrade in bollen i nät med matchens sista skott, och såg till att matchen blev något för de svenska historiebö­ckerna.

– Jag är tårögd. Det är så jävla roligt. Skönt att det släppte, säger Mässing som gjorde åtta mål i matchen.

Hur går det till egentligen?

– Man blir förbannad! Så kör man på det och när några bollar går in är det bara att fortsätta att skjuta helt enkelt.

Mässing förstod inte ens att matchen i praktiken var över när hon hade skickat in 28–28.

– Jag försökte springa hem och kolla vad det stod på klockan, helt plötsligt hade jag alla tjejer över mig. Där förstod jag att vi tog poäng, säger hon.

Mässing svarade för osannolika åtta mål under matchens sista 18 minuter. Den första fullträffe­n var starten på upphämtnin­gen – det sista målet betydde en viktig poäng för fortsättni­ngen av VM:S mellanrund­a.

?? Bild: Ludvig Thunman ?? Blågul glädje sedan Mikaela Mässing (i mitten) kvitterat mot Spanien med matchens sista skott. De euforiska lagkamrate­rna är Jamina Roberts (till vänster) och Nathalie Hagman.
Bild: Ludvig Thunman Blågul glädje sedan Mikaela Mässing (i mitten) kvitterat mot Spanien med matchens sista skott. De euforiska lagkamrate­rna är Jamina Roberts (till vänster) och Nathalie Hagman.