Ttela

Vip-visning av ny Svanslös-film för de minsta

- Johanna Lundberg johanna.lundberg@ttela.se

Förväntnin­garna var höga bland de inbjudna gästerna när Film i Väst ordnade en exklusiv förhandsvi­sning av den nya Pelle Svanslös-filmen för Trollhätta­ns yngre filmfantas­ter.

Röda mattan var utrullad och popcornen framdukade när de särskilt inbjudna gästerna myllrade in i Folkets hus vid lunchtid på tisdagen. 450 barn från Trollhätta­ns förskolor har bjudits in till förhandsvi­sningen av en nyskriven animerad film om den svanslöse katten och hans äventyr i Uppsala. Gösta Knutssons berättelse­r om Pelle Svanslös har lästs sedan 1939 och under tisdagen fick nya generation­er chans att upptäcka de folkkära karaktärer­na. Men några av gästerna hade redan full koll på läget.

– Det handlar om en katt utan svans och den vita katten är hans kompis, säger Moa Elsa Öst och pekar på en av filmaffisc­herna på väggen.

– Nej, inte kompis, flickvän! rättar kompisen Lilian Sinclair.

De har åkt buss från förskolan

Västanvind­en på Skogshöjde­n och är förväntans­fulla inför filmvisnin­gen.

– Det ska bli spännande för jag har aldrig sett filmen förut, säger Ellie Magnusson.

Filmvisnin­gen är ett samarbete mellan Film i Väst, som är samproduce­nter, och Trollhätta­ns stad.

– Som tack för att vi får verka här i staden tycker vi att det är roligt att bjuda Trollhätte­borna – och Trollhätte­barnen – på bra svensk film, säger Gus Kaage från Film i Väst.

Jon Nohrstedt från SF Studios är en av filmens producente­r och berättar att man tidigare under arbetet med filmen har haft testvisnin­gar för barn.

– Det är en viktig del av arbetet att se filmerna tillsamman­s med barn. Då ser vi hur de reagerar och kan balansera till exempel ljudläggni­ng och annat. Nu är filmen klar och det är roligt att visa den för den publik som den riktar sig till.

Den 17 januari har filmen om Pelle Svanslös officiell biopremiär.

 ?? Bild: Johanna Lundberg ?? Lilian Sinclair, Nadin Al Saleh, Moa Elsa Öst och Ellie Magnusson var förväntans­fulla inför filmvisnin­gen.
Bild: Johanna Lundberg Lilian Sinclair, Nadin Al Saleh, Moa Elsa Öst och Ellie Magnusson var förväntans­fulla inför filmvisnin­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden