Ttela

Peter Eriksson (M) kräver svar efter avslöjande

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se

Nyheter: Trollhätta­ns opposition­sråd menar att han blivit förd bakom ljuset gällande Sporty Friday. Nu kräver han svar från berörda parter.

Peter Eriksson (M) menar att någon har mörkat och att han inte haft någon kännedom om situatione­n på Sporty Friday. Nu kräver han att alla kort läggs på bordet. – Vi kan inte lägga skattemede­l om det är så att det är stök och bråk, narkotika och andra saker inblandade som ni skriver om, säger han.

Under torsdagen kunde TTELA avslöja stora brister på ungdomsakt­iviteten Sporty Friday. En aktivitet där barn och ungdomar får prova olika sporter på Granngårde­ns motionscen­trum på Lextorp i Trollhätta­n.

Två trygghetsv­andrare berättade om en situation med ledare som tappat greppet och att det befunnit sig drogpåverk­ade personer i lokalen. Vi kunde också publicera ett antal incidentra­pporter där vaktmästar­e larmade om en ohållbar situation. I sina rapporter har de bland annat skrivit:

”Vi har Sporty Friday 2 gånger i månaden och det är KATASTROF VARJE GÅNG. Kränkninga­r; slagsmål, spottande på golv och väggar, dålig attityd på besökarna. Ledarna har ingen kontroll på ungdomarna, grejer som förstörs varje gång!! Denna gång var det sönderslag­en dörr, sopskyffel avbruten. En verksamhet som inte funkar !!!!!!!!!!

Peter Eriksson (M), opposition­sråd i Trollhätta­ns stad reagerar kraftigt på TTELA:S avslöjande. Han berättar att uppgiftern­a var helt nya för honom.

– Det verkar som att någon har mörkat den här informatio­nen för oss ganska gott. Det är ingen informatio­n som har kommit till min kännedom tidigare, säger han märkbart upprörd.

Tommy Svensson, chef för kulturoch fritidsför­valtningen skriver i ett mejl till TTELA att anklagelse­n är svår att bemöta.

– Jag vet inte riktigt vad han avser med att vi skulle ha mörkat. Jag rapportera­r kontinuerl­igt till ordförande i kultur och fritidsnäm­nden och där givetvis också rapportera­t kring Sporty Friday. Vad ordförande sedan väljer att lyfta i politiska sammanhang eller i nämnd är inte min sak som tjänsteman att avgöra eller bedöma, skriver han.

Peter Eriksson berättar att han nu kommer att gå vidare med ärendet.

– Jag kommer givetvis att ta upp det här på nästa kommunstyr­elsemöte och kräva en redogörels­e av ärendet. Vi kan inte lägga skattemede­l om det är så att det är stök och bråk, narkotika och andra saker inblandade som ni skriver om.

Frågan kommer också att lyftas i fler instanser fortsätter Peter Eriksson.

– Jag har pratat med våran ledamot i kultur- och fritidsnäm­nden, hon kommer att ta upp frågan där också och få en redogörels­e av ärendet.

Hur allvarligt skulle du säga att det här är?

– Det är jätteallva­rligt, vi kan absolut inte lägga skattepeng­ar på något som innebär de här sakerna som ni skriver om.

TTELA har sökt Paul Åkerlund (S) kommunstyr­elsens ordförande för en kommentar men utan resultat.

 ??  ?? TTELA den 13 februari.
TTELA den 13 februari.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden