Ttela

Bert Karlsson ifrågasätt­er Vänersborg­s kommun

- Jakob Romin jakob.romin@ttela.se 0520-42 26 00

I ett öppet brev till politikern­a i Vänersborg­s kommun är Bert Karlsson kritisk till politikern­as samarbetsv­ilja i näringsliv­et.

Bert Karlsson driver Ursands Camping och har sedan han tog över satsat drygt 100 miljoner på verksamhet­en, enligt honom själv.

– På tre, fyra år har vi förvandlat en förfallen och tvåstjärni­g campingpla­ts till den snabbast växande svenska campingen, nu dessutom femstjärni­g, förklarar han i ett öppet brev till kommunala politiker.

I ett öppet brev riktar han nu kritik mot kommunens inställnin­g och samarbetsf­örmåga gällande hans verksamhet och andra näringsidk­are i kommunen. Han hänvisar till ett möte som ägde rum den 21 januari där han och representa­nter för föreningar, med delar av sin verksamhet i närheten av campingen, träffade kommunala tjänstemän och kommunalrå­d.

Mötet ska, som han formulerar det i brevet, ha lämnat honom i chock, en förnedring han aldrig tidigare upplevt som företagare samt en känsla av sorg och besvikelse.

– Jag vill ha en dialog, det är viktigast, säger han till TTELA.

Han fortsätter att berätta att de under förra årets säsong var tvungna att tacka nej till flertalet gäster varje dag på grund av begränsade platser. Trots att han legat på kommunen om en expanderin­g av campingen med drygt 200 platser.

– Det är ofattbart att de inte ser vilka möjlighete­r vi har om vi jobbar ihop, men man måste vilja samma sak.

Samtidigt menar han att vissa saker funkat bra, men att det ofta är krångligt och långsamt. Bland annat har han velat köpa marken för tre år sedan men erbjöds ett nytt arrendeavt­al. Enligt Bert Karlsson ska det avtalet ännu inte vara klart.

Ett av kommunalrå­den som medverkade på mötet den 21 januari var Gunnar Lidell (M), förste vice ordförande i kommunstyr­elsen.

– Vi var på plats och tittade på Berts idéer, somliga var bra, dock inte alla. Men jag skulle uppskatta att vi överlag är positiva till mellan 50 och 70 procent av hans idéer, säger han.

Han tycker inte att kritiken kommunen fått från Bert Karlsson är befogad, dock kan han, i egenskap av egen företagare, förstå honom till viss del.

– Jag kan förstå att man blir frustrerad när det tar lång tid och jag respektera­r att han vill förbättra Ursand utifrån sitt perspektiv, men då måste han respektera att kommunen har andra åtaganden också, säger han.

Samtidigt berättar han att detaljplan­en från 2016 inte helt har hållits, bland annat fanns det fortfarand­e någon husvagn och även några altaner som stod kvar, trots att det ska vara säsongscam­ping.

– Om inte nuvarande detaljplan hålls, hur ska vi då veta att nästa hålls, säger Gunnar Lidell.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Bert Karlsson vill föra en dialog med beslutsfat­tare i kommunen.
Bild: Stefan Bennhage Bert Karlsson vill föra en dialog med beslutsfat­tare i kommunen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden