Ttela

En åtalad efter den stora knarkrazzi­an

- Mari-louise Melldahl mari-louise.melldahl@ttela.se 0520-42 27 77

Två män är misstänkta för att under hösten ha sålt narkotika vid 100-tals tillfällen i Trollhätta­n. En av dem har åtalats medan åtalet för den andre dröjer ytterligar­e ett par veckor.

Den nu åtalade mannen, en 22-åring bosatt i Trollhätta­n, ska mellan 12 augusti och 3 oktober ha sålt narkotika vid minst 140 tillfällen till 52 köpare. Knarkaffär­erna har handlat om cannabis i stor mängd, dock inte så mycket att det innebär grovt narkotikab­rott.

Försäljnin­gen är ett led i en verksamhet som, enligt åtalet, är organisera­d via en känd försäljnin­gstelefon. Knarket såldes till en spridd kundkrets.

22-åringen ska var en del av ett större nätverk och han erkänner narkotikab­rott, men kan inte säga hur mycket narkotika det har handlat om. Vid husrannsak­an hemma hos mannen hittades en mindre mängd cannabisha­rts, tre vågar och en så kallad ”grinder” som används för att mala cannabis till ett mer lätthanter­ligt pulver.

Åklagare yrkar i häktningsf­ramställan att mannen i samband med domen utvisas ur landet för att inte få återvända på tio år.

I samma mål är ytterligar­e en person misstänkt, en 33-åring. Även han är hemmahöran­de i Trollhätta­n. Precis som 22-åringen häktades han i början av oktober, dock misstänkt för grovt narkotikab­rott för tiden 26 februari till 10 oktober förra året och vapeninneh­av.

– Åtal mot honom lär dröja lite, minst två veckor till. Det handlar fortfarand­e om samma ärende, men det är två parallella utredninga­r, säger kammaråkla­gare Jonas Arvidsson.

Båda männen greps tillsamman­s med andra personer i oktober i samband med en stor polisinsat­s i Trollhätta­n. Tillslaget gjordes mot flera adresser på Sylte, Lextorp och Kronogårde­n.

En av dem som också greps misstänkt för grovt vapenbrott. Efter förhör försvagade­s misstankar­na och mannen släpptes. Han är nu, enligt åklagare, avskriven alla misstankar i det aktuella fallet.

Hemma hos en person hittades även ammunition och sju personer misstänks för ringa narkotikab­rott, fyra av dem för innehav och en är misstänkt för dopningsbr­ott.

– De ingår inte i min utredning, men det var säkert så att polisen i sitt svep hittade flera personer som kan misstänkas för brott. I nuläget är det ingen mer som kommer att gripas när utredninge­n av 34-åringen fortsätter. Men visst är det så, att när omfattning­en av narkotika är så pass här stor handlar det alltid om ett nätverk där flera personer ingår, säger Jonas Arvidsson.

Rättegånge­n mot 22-åringen hålls på måndag i nästa vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden