Ttela

Fortsatt fokus på Brålanda och Sportcentr­um

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

På grund av omstruktur­eringar inom kommunen kom det brottsföre­byggande arbetet inom ramen för 2019 års medborgarl­öfte med fokus på otrygghete­n i Brålanda inte igång riktigt som man hoppats.

– Vi hänger kvar och kör samma löfte 2020, men med förnyad kraft. Vi har haft ett litet vakuum och tappade fart under fjolåret, säger kommunpoli­sen i Vänersborg, Steve Sandén-johansson.

På torsdagsef­termiddage­n skrev lokalpolis­områdesche­fen i östra Fyrbodal Rickard Fremark och Benny Augustsson (S), kommunstyr­elsens ordförande, under det dokument som förkunnar vilka trygghetss­kapande åtgärder och områden som ska prioritera­s av polisen och kommunen under året.

Brottsstat­istiskt har siffrorna pekat i en positiv riktning med till exempel färre tillgrepps­stölder, men man känner att man inte riktigt kom i mål under 2019.

” Vi har haft ett litet vakuum och tappade fart under fjolåret

Steve Sandén-johansson Kommunpoli­s

– Vi fick viss ökad närvaro i Brålanda, men under fjolåret gick mycket tid åt att få organisati­onen på plats för det brottsföre­byggande samarbetet i och med att vi fick två nya säkerhetss­amordnare i kommunen. Därför vill vi fortsätta det här arbetet, säger Steve Sandén Johansson.

Sportcentr­um i Vänersborg, som också varit i fokus i flera år, där det varit återkomman­de problem ordningsst­örningar och skadegörel­se, ligger också kvar som ett område man vill jobba vidare med.

– Men glädjande är att vi har genomgåend­e nedåtgåend­e trender vad gäller brottsligh­eten. Sedan 2017 har vi haft en minskning av antalet anmälda brott vid Sportcentr­um med 3/4, men det känns som vi vill ge det mer tid. Det är bättre att vi ligger kvar och fokuserar vidare på det vi påbörjat än att kasta oss över något annat, säger Steve Sandén-johansson.

 ??  ?? Vänersborg­s kommunpoli­s Steve Sandén-johansson.
Vänersborg­s kommunpoli­s Steve Sandén-johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden