Ttela

Macuze är tillbaka för att vinna – men får hård konkurrens

Spel, färgstarka karaktärer och känslostor­mar. Så sammanfatt­ar Paradise Hotel-deltagaren Viktor Arabzadeh från Trollhätta­n den nya säsongen som drar igång på måndag. Nytt för i år är att de tolv deltagarna är indelade i fyra lag som leds av rutinerade Ph-

- Linus Kuhlin linus.kuhlin@ttela.se 0520-42 26 00

Den 17 februari börjar den nya säsongen av dokusåpan Paradise Hotel på Viaplay, Viafree och TV3. I potten ligger en halv miljon kronor och som programled­are ser vi som vanligt Rebecca Stella. Men nytt för årets säsong är att deltagarna är indelade i fyra lag som coachas av de före detta Paradise Hotel-deltagarna Paulina ”Paow” Danielsson, Anna Pankova, Robin ”Mos” Andersson och Kristian Täljeblad.

Även bland deltagarna finns några kända ansikten, bland andra dokusåpave­teranen Marcus ”Macuze” Johansson från Trollhätta­n. För Paradise Hotel-fans känns han igen från förra årets säsong, och tidigare har han varit med i Love Island.

Marcus Johansson säger att han i år har gått in mer för att, som det heter, spela spelet.

– Man är ju där för att spela och vinna. Utan att säga för mycket kan jag säga att jag är väldigt nöjd med den här säsongen, säger han.

En av de nya deltagarna är Viktoria Johansson från Mellerud.

– Jag är bara ung en gång och vill prova på så mycket som möjligt. Jag älskar att festa och gillar att träffa nya människor. Så det kändes som en passande grej för mig. Det var som ett stort äventyr och det absolut roligaste jag har gjort! säger Viktoria Johansson.

Hur var du som Paradise Hoteldelta­gare?

– Jag är ingen dramatjej, verkligen inte. Jag säger alltid vad jag tycker och ibland blir det fel. Men som tur var är jag bra på att förklara mig. Jag vill ju inte såra någon.

” Man är ju där för att spela och vinna Marcus ”Macuze” Johansson

Viktoria får sällskap av bland andra Viktor Arabzadeh, även han från Trollhätta­n. I likhet med Viktoria gör han sin dokusåpade­but, men att han kom med i Paradise Hotel var något av en slump.

– Det var faktiskt min bästis som sökte in åt mig! Jag har länge sagt att jag vill vara med, men inte riktigt tagit tag i det, eller vågat. Och så tre dagar senare ringde de från produktion­en och jag tänkte ”varför inte?”, skrattar Viktor.

Hur skulle du sammanfatt­a den nya säsongen?

– Det blir mycket spel och många färgstarka karaktärer. Framför allt kan jag utlova mycket starka känslor, säger Viktor.

Nytt för i år är som nämnt lagindelni­ngen. Exakt hur det nya momentet är utformat är deltagarna ännu förtegna om, men enligt Marcus Johansson kommer det bli tydligt när säsongen väl drar igång.

– Lagindelni­ngen gjorde att det blev mycket mer grupperat. På gott och ont, för samtidigt som det blev mer sammansvet­sat i laget var det mer rivalitet mellan lagen, säger Marcus Johansson.

Viktor Arabzadeh är med i Robin ”Mos” Anderssons lag, och han har bara gott att säga om sin coach.

– Det finns ingen bättre lagledare än Mos! Han har ju varit med tre gånger och vunnit två, så han är väldigt rutinerad och hade väldigt bra tips. Men samtidigt är han väldigt jordnära och lätt att komma nära, säger Viktor.

Trots att Marcus Johansson, Viktor Arabzadeh och Viktoria Johansson är från Trollhätta­n respektive Mellerud så kände de inte varandra sedan tidigare.

– Jag visste vem Marcus var eftersom jag har följt programmet, men vi har aldrig träffats. Vi gick till och med på gymnasiet samtidigt, men har aldrig umgåtts. Vi är väldigt lika och har samma humor så vi klickade direkt. Om vi hade träffats utanför Paradise Hotel så hade vi nog blivit vänner med en gång, säger Viktor Arabzadeh.

Marcus ”Macuze” Johansson håller med.

– Viktor är väldigt skön, vi klickade jättebra. Samtidigt, i och med att vi var i olika lag, så kunde vi inte gå ihop och köra alltför mycket. Då hade vi ju sabbat för lagen. Men vi har fortfarand­e kontakt, säger Marcus.

Viktoria Johansson menar att Trollhätte­kopplingen gjorde att de tre lättare kunde finna varandra.

– Världen är ju så liten. Jag har gått på gymnasiet i Trollhätta­n, men vi känner inte varandra sedan innan. Det är klart att det blir en extra stark connection av att de kommer från Trollhätta­n, som en liten trygghet, säger hon.

Hur det går i Paradise Hotel är deltagarna ännu hemlighets­fulla om. Men de har gemensamt att de alla ser positivt på framtiden. Viktor Arabzadeh säger att han skulle tacka ja till en ny säsong om han blev tillfrågad. Tills dess jobbar han med sin Youtube-kanal och frilansar.

Marcus Johansson är vid det här laget något av en dokusåpave­teran och ser ingen anledning att slå ner på takten.

– Jag ska försöka ta till vara på den här säsongen. Jag vill ju fortsätta i mediebrans­chen, men jag vill inte fastna i dokusåpatr­äsket. Nu ska jag försöka ta det vidare, kanske börja med Youtube eller starta en podcast, säger Marcus.

Viktoria Johansson riktigt skiner upp när hon får frågan om framtiden. För henne är Paradise Hotel bara början.

– Jag är så jävla taggad på framtiden! Jag har alltid velat jobba med media, och det här känns som en bra språngbräd­a. Planen är att flytta till Stockholm till sommaren, det känns som att jag kan utvecklas där och det finns fler jobbmöjlig­heter. Nu kan ingenting stoppa mig, jag kan göra vad fan jag vill.

 ??  ?? Viktoria Johansson från Mellerud samt Marcus ”Macuze” Johansson och Viktor Arabzadeh från Trollhätta­n är några av deltagarna i årets Paradise Hotel.
Viktoria Johansson från Mellerud samt Marcus ”Macuze” Johansson och Viktor Arabzadeh från Trollhätta­n är några av deltagarna i årets Paradise Hotel.
 ??  ?? Viktoria Johansson (tvåa från höger) från Mellerud gör sin dokusåpade­but. Här tillsamman­s med sitt lag som leds av Anna Pankova (tvåa från vänster).
Viktoria Johansson (tvåa från höger) från Mellerud gör sin dokusåpade­but. Här tillsamman­s med sitt lag som leds av Anna Pankova (tvåa från vänster).
 ?? Bild: Fredrik Nilsson/viaplay ??
Bild: Fredrik Nilsson/viaplay
 ??  ?? Årets samtliga Paradise Hotel-deltagare, plus programled­are Rebecca Stella i mitten.
Årets samtliga Paradise Hotel-deltagare, plus programled­are Rebecca Stella i mitten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden