Ttela

Ingen Skatz mot Örebro: ”Klart det påverkar oss”

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44 Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Gripen Trollhätta­n står inför en tuff uppgift om de ska lyckas undvika negativt kval. Än tuffare blir det när tabellfyra­n Örebro, som jagar en kvalplats till elitserien, kommer på besök till Slättbergs­hallen i kväll.

Efter att Gripen förlorade senast mot Nässjö i den viktiga streckstri­den ser läget för laget minst sagt prekärt ut. Dessutom har man backen Johan Skatz avstängd. Han missade senaste matchen mot Nässjö och kommer även att missa mötet med Örebro.

– Det känns såklart frustreran­de att stå vid kanten, säger Johan Skatz.

Det var i matchen mot Tillberga Västerås som Skatz ådrog sitt matchstraf­f som senare kom att rendera i två matchers avstängnin­g. I matchen mot Nässjö tycker inte Skatz att man gjorde tillräckli­gt för att vinna.

– Vad jag kan se från sidan så ger vi inte oss själva chansen att vinna den matchen.

Nu återstår tre matcher för Gripens del och ska man undvika kvalspel lär det med största sannolikhe­t krävas seger i alla tre matcherna.

– Vi har bestämt att vi ska avsluta på bästa sätt, sedan får vi se hur långt det räcker. Men alla i laget är taggade på att sig an uppgiften vi står inför, försäkrar Skatz.

För hans del väntar nu ytterligar­e en match där han inte kan vara med och påverka spelet.

– Jag får försöka driva på från sidan och ge energi på det sättet i stället. Jag ska pusha grabbarna.

Gripens assisteran­de tränare Sebastian Isaksson sticker inte under stolen med att Skatz frånvaro påverkar laget.

– Johan är en rutinerad herre som är klok både på och utanför isen, så det är klart att det påverkar oss. Det är ingen hemlighet att han är med och bidrar mycket till vårt spel, säger han.

I övrigt ser det ut som att Gripen har alla spelare tillgängli­ga till fredagens match mot Örebro.

– Vi har haft fullt manskap på träningarn­a i veckan, så det ser jättebra ut. Vi har haft ett bra snack, vi är medvetna om vår situation men det gäller att vi vågar slappna av och spela ut.

Hur taktiken inför matchen ser ut vill Isaksson inte avslöja, men han öppnar för att de kan bli några ändringar från förlustmat­chen mot Nässjö.

– Vi har filat på några saker så att vi ska känna oss trygga. Vi har försökt skapa en bild av vad vi vill få ut mot Örebro, mer än så vill jag inte säga.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Johan Skatz menar att laget har bestämt sig för att avsluta säsongen på bästa sätt.
Bild: Christian Flodin Johan Skatz menar att laget har bestämt sig för att avsluta säsongen på bästa sätt.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden