Ttela

Seger håller hoppet om playoff vid liv

- Johanna Josephsson

1–0 efter 26 sekunder och tremålsled­ning halvvägs in i matchen. Trots det dröjde det en bra bit in i tredje perioden innan Trollhätta­ns HC kunde avgöra mötet borta mot Töreboda HF.

Onsdagskvä­llen i Töreshov började roligt för gästande Trollhätta­ns HC. 26 sekunder, det var så länge Marcus Carlsson behövde på sig för att ge THC ledningen.

Fyra minuter in i andra perioden hade den ledningen utökats till 3–0 och det mesta talade för att det skulle bli en klar seger för Trollhätte­laget.

– Fram till dess såg det väldigt stabilt ut, sedan är det några individuel­la misstag som gör att Töreboda kommer in i matchen och efter det kommer vi inte riktigt tillbaka upp i nivå igen, säger Thc-tränaren Pontus Nyberg.

Töreboda kunde hämta upp till 3–4 innan andra perioden var färdigspel­ad och i början av tredje var kvittering­en ett faktum. Men så med knappt åtta minuter kvar av matchen kunde Evan Schmidbaue­r sätta det avgörande 5–4-målet och THC kunde åka hem till Trollhätta­n med tre viktiga poäng i bagaget.

– Det är starkt att vända tillbaka och att vi får med oss tre poäng, säger Nyberg.

När det nu återstår tre matcher i fortsättni­ngsserien skiljer det fem poäng mellan serieledar­en Mölndal och THC på andraplats. Med andra ord talar det mesta för att det blir Mölndal som kniper playoff-platsen.

Men än är inte hoppet helt ute för THC. Med lite hjälp från andra lag kan det bli en direkt avgörande match mot Mölndal i seriens sista match.

– Vi har sagt att vi ska göra vad vi kan och försöka vinna våra matcher så får vi se om det räcker eller inte, säger Pontus Nyberg.

?? Bild: Christian Flodin ?? Evan Schmidbaue­r satte det avgörande 5–4-målet.
Bild: Christian Flodin Evan Schmidbaue­r satte det avgörande 5–4-målet.