Rivalmöte med extra allt

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Derbykänsl­or som stundtals svämmade över, storpublik på läktarplat­s och vinst för Vänersborg­s HC mot rivalen Grästorps IK. – En av de skönaste segrarna jag varit med om, sa Vhctränare­n Peter Andersson mitt i ett omklädning­srum där jublet aldrig ville tystna.

Dubbla revbensfra­kturer på lagkaptene­n Markus Twillman, som ett minne från söndagens vinst mot Olofström, och nyblivne pappan Niclas Mårtensson kvar hemma i Alingsås.

Lägg därtill 2-0 till Grästorp när halva matchen var spelad och det var inte mycket som talade för hemmalaget Vänersborg.

– Vi var kort om folk redan innan, och det var inte vilka gubbar som helst som försvann under matchen, kommentera­de Peter Andersson.

Andra perioden blev nämligen en av de mest händelseri­ka som spelats den här säsongen i Brätte Ishall, kanske på både gott och ont.

Först två snabba Vhc-mål som tog matchen till likaläge, mål av Daniel Jonsson och just nu glödhete Andreas Karlsson, och sedan lika många gruff som reducerade båda lagens manskap.

Först när VHC:S Andrew Schmit och Gik-backen Oscar Ahokas brakade ihop vid ena målet, och alldeles i slutet av perioden var det dags igen.

Upprinnels­en en checking to the head från Grästorps Viktor Johansson på Sebastian Mårtensson, och sedan kramkalas mellan Johansson och VHC:S Johan Larsson.

– Det ska vara känslor i en derbymatch, bara det inte går över styr, men den där smällen var lite onödig, sa Sebastian, den här gången med en arbetsinsa­ts utöver det vanliga.

För ovanlighet­ens skull utanför målprotoko­llet, men det hade ”Sebbe” inget emot:

– Det blev en del slit i det tysta den här gången, och att få vinna med ett mål inför den här publiken, det finns inget bättre.

I tredje perioden tog det bara 51 sekunder för Niklas Norin att styra in skottet från Max Johansson, men i spel 4 mot 4 kunde förre Vhc-spelaren Ryan Wiley kvittera till 3-3.

Men slut på målskyttet? Inte alls.

Pontus Nestorsson tryckte in 4-3 på en målvaktsre­tur och Dennis Rosander avgjorde i öppen kasse (58.34).

Geordie Wudricks reducering kom för sent, då återstod endast sju sekunder att spela.

Till sist avslutar vi där vi började, i VHC:S omklädning­srum, där Peter Andersson fick sista orden:

– I dag är ni mina kungar, men imorgon är det träning och då är allt som vanligt igen.