Ttela

Sex anmälda efter fest – inga dömda

- Pasi Hakopuro pasi.hakopuro@ttela.se 0520-42 26 84

Nyheter: Ungdomsfes­ten som spårade ur i IOGT-NTO:S lokal i Lilla Edet i november ledde till sex polisanmäl­ningar. Men polisens utredninga­r har inte lett till några påföljder.

Ungdomsfes­ten i Lilla Edet i höstas resulterad­e i sex polisanmäl­ningar, bland annat misshandel och sexuellt ofredande. Men ingen har blivit dömd efter polisens utredninga­r.

Det var i början av november som en fest i nykterhets­föreningen IOGT-NTO:S lokal i Lilla Edet spårade ur totalt.

Några ungdomar som inte hade rätt ålder inne för att hyra lokalen, lyckades på något sätt göra just det för en kväll.

Oväsen, förstörels­e, alkohol i kombinatio­n med många objudna gäster ledde till ett stort tryck på lokalen och det kaos som uppstod.

Polisen kallades till platsen. Sex polisanmäl­ningar upprättade­s, bland annat sexuellt ofredande, misshandel och skadegörel­se.

Men polisens utredninga­r har inte resulterat i några domar eller påföljder.

– Det handlar om hörsägen i de flesta fallen. Gällande skadegörel­sen är det ingen som har sett något, för misshandel­n lyckades vi inte identifier­a någon, det samma gäller det sexuella ofredandet. Utfallet har blivit tunt, säger utrednings­chefen Marcus Carlsson.

Endast ett ärende är fortfarand­e aktivt – stöld av en keps.

IOGT-NTO är Sveriges största nykterhets­organisati­on som kämpar för att alkoholen inte ska stå i vägen för människors utveckling och hälsa.

– Planen just nu att vi ska ändra verksamhet­en för lokalen och att den inte ska hyras ut mera. Den här uthyrninge­n har inte gått rätt till, sa pressansva­riga Laura Luna till TTELA i november.

 ?? Bild: Pasi Hakopuro ?? Ingen blev fälld i de sex polisanmäl­ningar som blev följden av ungdomsfes­ten som spårade ur i IOGT-NTO:S lokal i Lilla Edet. Alkohol, krossat glas, förstört innertak syntes i lokalen dagen efter.
Bild: Pasi Hakopuro Ingen blev fälld i de sex polisanmäl­ningar som blev följden av ungdomsfes­ten som spårade ur i IOGT-NTO:S lokal i Lilla Edet. Alkohol, krossat glas, förstört innertak syntes i lokalen dagen efter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden