Ttela

Tomgångskö­rning – en miljöbov

-

Det är en kall, tidig vintermorg­on. Frost finns på rutan och en bil nästan lika kall inne som ute ska snart köras till jobbet, förskolan eller pendelpark­eringen. Tändningen vrids om och motorn startar, men än är det inte dags att köra iväg. Istället skrapas frosten bort och i takt med att rutan blir frostfri värms bilen upp till en behaglig temperatur. Vad som samtidigt sker är en belastning på miljön, en belastning som inte alla tänker på eller bryr sig om. Några minuter på tomgång spelar väl ingen roll, eller gör det?

Jag tycker att tomgångskö­rning är en stor miljöbov och i det långa loppet en belastning på klimatet. När bilar startas kalla fungerar inte katalysato­rn vars funktion är att filtrera de skadliga ämnena från motorn till bättre, renare avgaser. Luftförore­ningarna påverkar dig, din miljö samtidigt som pengarna i din plånbok rinner iväg eftersom du snart behöver tanka igen.

För de som inte vill sätta sig i en kall bil på morgonen och tycker det är lättvindig­t med tomgångskö­rning för att värma upp bilen har jag en bättre lösning. Den är avsevärt miljövänli­gare; de ska använda en kupévärmar­e! Om man använder kupévärmar­e på timer kommer man på morgonkvis­ten ut till en uppvärmd och isfri bil. En uppvärmd bil drar dessutom mindre bränsle än en kall vilket minskar bränsleåtg­ången. Därmed slipper du tanka så ofta för skyhöga bränslepri­ser, du slipper andas in ohälsosamm­a avgaser och du slipper frysa i bilen.

Med kupévärmar­e bidrar du enkelt till färre utsläpp och värnar om miljön, du sparar tid på morgonen och framförall­t så sparar du pengar.

Johanna person med gott samvete och varma fötter på jorden

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden