Ttela

Wilma-mordet: Åtal kan komma inom två månader

- Amanda Karlsson amakar@bohuslanin­gen.se

Åklagare Jim Westerberg.

Nu har Uddevalla tingsrätt beslutat att den misstänkte mördaren ska sitta kvar i häktet i ytterligar­e fyra veckor. Åklagare Jim Westerberg räknar nu med att kunna väcka åtal inom två månader. – Vi har en ganska bra bild av vad vi tror har hänt, säger han.

Den 23-årige mannen som misstänks ha mördat 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla har häktats på nytt. Åklagarens önskan var att få ytterligar­e en månad på sig för att färdigstäl­la utredninge­n.

Mannen har suttit häktad i drygt 12 veckor. På fredagen beslutade Uddevalla tingsrätt att mannen ska sitta kvar i häktet till den 13 mars.

Nu väntar åklagaren på fler analyssvar av den tekniska undersökni­ngen i lägenheten i centrala Uddevalla där den misstänkte mördaren bodde och där Wilma misstänks ha mördats den 14 november förra året.

Men trots att man inte hittat hela kroppen anser åklagare Jim Westerberg att de har en bra bild av vad som hänt.

– Men vi vill ändå ha alla spår som finns för att veta om vi ska undersöka någon annan gärningsma­n eller om vi kan utesluta något.

Nu ser Jim Westerberg att åtal kan väckas om två månader.

– Om vi fått alla provsvaren inom två månader och hinner delge utredninge­n till försvaret så kan vi som bäst väcka åtal inom två månader, säger han.

Åklagaren anser att 23-åringen fortsatt är misstänkt för mord. Mannen nekar fortfarand­e till brott och motsatte sig åtalsförlä­ngningen.

– På ett sätt förstår jag beslutet i det här läget, det är inte hög grad av bevis som krävs för att komma upp i sannolika skäl, säger mannens advokat Beatrice Rämsell efter att tingsrätte­n meddelat sitt beslut.

Jim Westerberg begärde att den misstänkte mannen skulle sitta fortsatt häktad med fulla restriktio­ner – vilket bestreds av mannens advokat.

Restriktio­nerna innebär att mannen inte får ha kontakt med någon annan förutom häktespers­onalen, varken per telefon eller brevledes.

Den misstänkte mannen hade hoppats på att den nya häktningst­iden skulle bli två veckor.

Utöver 23-åringen misstänks även en kvinna och en man i 40-årsåldern för inblandnin­g i mordet, de är anhöriga till den häktade mannen och är släppta på fri fot.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden