Ttela

Utvisas efter misshandel och flera stölder

- Mari-louise Melldahl mari-louise.melldahl@ttela.se 0520-42 27 77

En 22-årig man i Trollhätta­n åtalades i januari för bland annat tre fall av misshandel. Nu har han dömts till fängelse för ytterligar­e två. Efter avtjänat straff måste han lämna Sverige.

I april förra året begav sig mannen tillsamman­s med en kvinna i 40-årsåldern hem till en familj i Trollhätta­n för att beklaga sorgen efter ett dödsfall. Kvinnan ville dock att han skulle vänta utanför. När han tyckte det tog för lång tid blev han irriterad och ringde på dörren till bostaden flera gånger.

En av de boende i lägenheten, en man i 30-årsåldern, försökte mota ut 22-åringen. Men bråk uppstod och en syster till 30-åringen försökte gå emellan. Hon blev då illa sparkad på foten. Även brodern fick skador och ont. Till slut fick de dock ut 22-åringen.

I höstas hade relationen mellan 22-åringen och kvinnan i 40-årsåldern blivit så dåligt att hon inte ville träffa honom mer. Han ska då haft svårt att acceptera detta. I början av oktober misshandla­de han henne i hennes lägenhet genom att bita henne i handen.

Ett par veckor senare var det dags igen. Då sökte 22-åringen upp kvinnan flera gånger på natten. Även då ska hon ha misshandla­ts genom bett i händerna. Kvinnan hade en väninna hos sig som tillkallad­e polisen tre gånger. Polisen var också ute och letade efter honom utan framgång.

I början av december greps emellertid 22-åringen och har sedan dess hållits häktad. I januari åtalades han för tre fall av misshandel, grovt hemfridsbr­ott och tre stölder i en livsmedels­butik på Överby.

På onsdagen meddelade tingsrätte­n i Vänersborg att fotografie­r och vittnesmål styrker samtliga fall av misshandel, vilket 22-åringen förnekar. Han medger att han kan ha sparkat till 30-åringens syster, men att det i så fall var i självförsv­ar.

Mannen erkänner dock att han stulit högtalare vid tre tillfällen i livsmedels­butiken.

Tingsrätte­n förverkar mannens villkorlig­a frigivning från en tidigare fängelsedo­m i juli 2019 för olaga hot, två stölder, förgripels­e mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Istället döms han på nytt till fyra månaders fängelse, skadestånd på närmare 7 200 kronor till livsmedels­butiken och utvisning.

22-åringen har varit asylsökand­e, men fick slutligt avslag i september. Varför han fortfarand­e var kvar i landet tre månader senare när han greps i december framgår inte. Han har dock uppgett att han saknar sin familj i hemlandet och har inget emot att utvisas med förbud att inte återvända på fem år.

Domen kan överklagas, senast 4 mars.

 ?? Bild: SB ?? En 22-årig man utvisas från Sverige efter en fängelsedo­m på fyra månader. Straffet är redan avtjänat under tiden i häktet och nu måste han lämna landet. Han är förbjuden att återvända de närmaste fem åren.
Bild: SB En 22-årig man utvisas från Sverige efter en fängelsedo­m på fyra månader. Straffet är redan avtjänat under tiden i häktet och nu måste han lämna landet. Han är förbjuden att återvända de närmaste fem åren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden