Ttela

Meteorolog­en: ”Stökigt väder”

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se 0520-42 26 79

Helgens väder börjar lugnt, men ju längre in vi kommer i helgen ökar både regnet och blåsten. – Framåt lördag kväll och natten mot söndag kommer det bli lite stökigare väder, säger SMHI:S meteorolog.

Under slutet av veckan har det varit soligt väder. Men så fort det blir helg kommer nederbörde­n att komma in över området.

– Under natten mot lördag passerar ett regnområde. Det är inte omöjligt att det skulle vara lite inslag av blötsnö, men för det mesta kommer det att vara regn. I samband med det här kommer temperatur­en gå ner till någon enstaka plusgrad, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI.

Blir det risk för halka?

– Det kan det absolut bli eftersom det kommer nederbörd med inslag av blötsnö. Men det kommer att röra sig om lokal halka och ingen utbredd halka.

” Framåt lördag kväll och natten mot söndag som det kommer bli lite stökigare väder

Jon Jörpeland meteorolog SMHI

Under dagen på lördag kommer det att vara molnigt. För det mesta kommer det vara uppehåll men lite lättare regn kan komma att passera. Framåt kvällen kommer ännu mer regn.

– Framåt lördag kväll och natten mot söndag kommer det bli lite stökigare väder. Vi har ett större nederbörds­område som passerar och det kommer att bli riktigt blåsigt med riktigt hårda vindbyar.

I samband med blåsten blir det också en hel del regn.

– Totalt sett kan det komma riktigt stora nederbörds­mängder, 20–30 millimeter kan det absolut bli. Det är inte omöjligt att det kan bli mer än så till och med.

Men med regnet och blåsten kommer också varmare luft in.

– Det här är i samband med att vi får in mildare luft och temperatur­en kan gå upp mot 8–9 grader.

 ?? Bild: Johan Nilsson/tt ??
Bild: Johan Nilsson/tt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden