Ttela

Trio öppnar restaurang – i stationsby­ggnaden

- Johanna Lundberg johanna.lundberg@ttela.se 0521-57 59 41

Planerna på att starta restaurang i järnvägsst­ationen i Trollhätta­n försenades rejält. Men nu ser målet äntligen ut att vara inom räckhåll för gänget bakom restaurang Järnet.

I veckan fick Emma Bark, Michael Larsen och Richard Larsen tillträde till lokalen i stationshu­set. Jernhusen som äger fastighete­n har renoverat själva ”skalet” och nu har de tre Trollhätte­borna kunnat påbörja arbetet med att förvandla lokalen till restaurang.

– Nu kan vi börja med att installera kök, kassa, bar och så vidare och vi kommer att ansöka om alkoholtil­lstånd. Vi räknar med att öppna under våren, säger Emma Bark.

Tillsamman­s med Michael och Richard Larsen driver hon sedan ett par år tillbaka ett cateringfö­retag där de levererar mat till vardag och fest. Men när möjlighete­n öppnade sig att starta något eget i stationshu­set i Trollhätta­n var trion inte sena att nappa.

När TTELA pratade med dem i maj förra året var planen att öppna både restaurang och hantverksb­ageri i stationshu­set. Tanken var att allt skulle vara redo att starta under sommaren förra året.

– Det är första gången vi gör något sånt här så vi var kanske lite naiva. Vi trodde att vi skulle få tillgång till lokalen tidigare och var inte riktigt beredda på att det skulle ta så lång tid, säger Emma Bark.

Nu, nio månader senare, närmar det sig att kunna slå upp portarna till Järnet även om ursprungsp­lanen har reviderats lite.

– Bagaren som skulle varit med har hunnit hitta på ett annat spännande projekt. Därför kommer vi inte att ha eget bageri i lokalen men vi ska samarbeta och erbjuda färskt bröd, riktigt goda bullar och bakelser.

Visionen för restaurang­en är att jobba med lokalprodu­cerade råvaror och menyn kommer att innehålla en hel del italienska smaker.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Planerna på att starta restaurang i järnvägsst­ationen försenades rejält, men i veckan fick Michael Larsen, Richard Larsen och Emma Back äntligen tillgång till lokalen.
Bild: Christian Flodin Planerna på att starta restaurang i järnvägsst­ationen försenades rejält, men i veckan fick Michael Larsen, Richard Larsen och Emma Back äntligen tillgång till lokalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden