Ttela

VHC förstärker med kusinerna från Kungälv

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Först en målvakt, och precis innan transferfö­nstret stänger en back och en forward. Inför slutspurte­n väljer Vänersborg­s HC att förstärka laget med kusinerna Marcusson, Sebastian och Oliver, från Kungälvs IK.

Klubbchefe­n Patrik Duretic har varit aktiv på spelarmark­naden på sistone, och nu skaffat en ny spelare till varje lagdel inför det som återstår av alltvåan, playoff och även en eventuell kvalserie.

– Men nu blir det inte fler, fönstret stänger vid midnatt mellan lördag-söndag, jag är nöjd, säger Patrik Duretic.

Målvakten Kris Joyce är redan på plats, med en räddningsp­rocent på 92.00 efter tre framträdan­den i Vhc-kassen, och nu då alltså en back och en forward från tidigare seriekolle­gan Kungälvs IK.

Kungälv slutade nia i division 2 Södra A och ligger nu fyra i Fortsättni­ngstvåan, men avståndet är sju poäng till ledande Mölndal när bara tre omgångar återstår, och det har öppnat för Sebastian och Oliver att ta klivet över till VHC.

– Vi har haft det i tankarna en tid, att bredda truppen, och med tanke på att vi fick vår lagkapten Markus Twillman skadad mot Olofström (dubbla revbensfra­kturer och borta 3–6 veckor) så passar det bra.

Oliver Marcusson är den yngre (22 år) av de båda, back och rightare vilket är bra för backbesätt­ningen i VHC, det har man nämligen ingen sedan tidigare.

Den här säsongen hann Oliver med att göra elva poäng (1+10) för Kungälv, medan Sebastian (26) producerat mer av den varan: 36 (20+16).

– Sebastian är en av Kungälvs bästa forwards, en jobbig spelare att möta, det tycker våra egna killar också, säger Vhc-basen.

Vi minns också att VHC redan till att den här säsongen startade hämtade en annan back, i form av Max Johansson, från Kungälv och han har således spelat med båda.

– Jag har fått bra rekommenda­tioner från Max, vi breddar truppen samtidigt som det gör oss mindre känsliga för skador, konstatera­r Patrik Duretic.

Nu kommer Sebastian och Oliver båda att göra sina första träningar med VHC under lördagen.

– Och utifrån det tar jag beslut om laguttagni­ngen, men Sebastian kommer att spela direkt, säger tränaren Peter Andersson.

För VHC handlar det om seriefinal på nytt när Bäcken kommer till Brätte Ishall, en match du ser direkt på ttela.se.

Första mötet i alltvåan slutade med suddensege­r för Vänersborg sedan laget hämtat upp ett underläge på 0–4.

 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? Peter Andersson får stifta närmare bekantskap med kusinerna Marcusson, Sebastian och Oliver, från Kungälv i samband med dagens träning.
Bild: Jonas Myrholm Peter Andersson får stifta närmare bekantskap med kusinerna Marcusson, Sebastian och Oliver, från Kungälv i samband med dagens träning.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden