Ttela

Hanna Öberg i tårar: ”Vet inte vad som hände”

-

Hon hade medaljchan­s – men sköt bort sig i stående. Hanna Öberg var i tårar efter Vm-sprinten i Antholz. – Jag vet inte vad som hände, säger skidskytte­stjärnan efter sin 18:e-plats.

Hanna Öberg var bara en av favoritern­a som försvann på skjutvalle­n i den luriga vinden i norra Italien. 24-åringen hade medaljchan­s efter att ha skjutit fullt i det liggande skyttet, då hon gick ut som tvåa bara 2,7 sekunder efter dåvarande ledaren Ivona Fialkova, Slovakien.

” Jag är precis där jag vill vara, men i dag funkade det inte

Efter stark åkning hade hon också bästa tid inför andra skyttet. Men där tog det stopp. Öberg sköt tre bom i stående och rasade i fältet. Till slut blev det en 18:e-plats, 57 sekunder efter norska vinnaren Marte Olsbu Røiseland.

Efteråt hade Hanna Öberg tårar i ögonen.

– Det är klart att det inte är kul.

Det var inte alls vad jag ville. Jag vet inte vad som hände. Hela kroppen vibrerar typ. Jag vet inte om det är ansträngni­ng eller nervositet eller... jag vet ju precis vad jag skjuter om. Jag är precis där jag vill vara, men i dag funkade det inte.

– Jag vet att jag kan så mycket bättre.

Även norska storstjärn­an och totala världscupl­edaren Tiril Eckhoff sköt bort sig (totalt sex bom som gav lika många straffrund­or) och hamnade utanför topp 50, precis som landsmanin­nan Ingrid Landmark Tandrevold – Vm-silvermeda­ljör i sprint i fjol – med fyra bom i stående.

En som däremot motsvarade förväntnin­garna var vinnaren Marte Olsbu Røiseland som hade en bom i stående.

Susan Dunklee, USA, blev tvåa och tjeckiskan Lucie Charvatova trea.

Elvira Öberg, lillasyste­r till Hanna, blev bästa svenska i sin Vm-debut på 13:e plats.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg/tt ?? Hanna Öberg tröstas av tränaren Johannes Lukas efter att ha skjutit bort sig i sprinten.
Hanna Öberg
Bild: Fredrik Sandberg/tt Hanna Öberg tröstas av tränaren Johannes Lukas efter att ha skjutit bort sig i sprinten. Hanna Öberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden