Ttela

Arvid Björk tar steget upp i juniorklas­sen

- Lars Hogedal

Arvid Björk, Trollhätta­ns SOK, är en av landets absolut bästa ungdomsori­enterare. Nu tar han klivet upp i juniorklas­sen.

Förra året tog Trollhätta­ns SOK:S Arvid Björk två medaljer på ungdoms-sm. Det blev brons på sprintlopp­et och guld på långdistan­sen som han vann överlägset.

I år tar den löpstarke Trollhätte­löparen steget upp i juniorklas­sen.

– Jag har tränat på bra de senaste månaderna. Jag har dock lite problem med benhinnorn­a och kör alternativ­a träningspa­ss då och då, berättar Arvid Björk.

Mamma Susanne Barkholt är hans personlige tränare. Hon har tidigare haft rollen som förbundska­pten för det svenska landslaget men numera coachar hon det norska landslaget­s damer. Trots det hinner hon med att träna elitlöparn­a i Trollhätte­klubben.

Arvid Björk studerar på Nils Ericssonsg­ymnasiet och framför sig har han tre år på teknikprog­rammet. Denna vecka är det sportlov och han har valt att åka till Spanien för en vecka med mycket orienterin­gsteknisk träning.

Strax väster om Madrid genomförs ”Maximus Winter O-camp” i starkt kuperad och detaljrik terräng. Lägret avslutas med tre tävlingar. Det blir premiär för Arvid Björk i den nya klassen H18 där han bland annat får tampas med klubbkamra­ten Olle Melén.

– Det ska bli skönt att åka söderut med förhoppnin­gsvis lite varmare väder och utmanande orienterin­g. Vi är några från klubben som åker dit och det är extra kul.

Björk genrepade inför Spanienres­an genom att överlägset vinna, sju minuter till godo till tvåan Anders Vedin från Sundsvall, Trestadskl­ubbarnas Nattcup.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden