Ttela

Tre hemmaåkare att hålla ett extra öga på

- Robin Johansson

Under helgen avgörs ungdoms-sm på skridsko i Slättbergs­hallen i Trollhätta­n. De som tävlar är alla mellan 13 och 16 år gamla, och det finns några hemmaåkare att hålla extra öga på.

Med start i dag och avslutning i morgon kommer ungdomar från skridsko-sverige att göra upp i ungdoms-sm i Slättbergs­hallen. Åkarna kommer från Sundsvall i norr till Malmö i söder, och totalt kommer 59 tävlande till start.

– Det är jättekul att de kommer från så stora delar av Sverige, men det är klart att man kan alltid önska fler tävlande, säger Göran van der Poel, tränare i SK Trollhätta­n.

Från hemmaklubb­en finns det framförall­t två åkare som kanske har lite extra chans till att ta medalj berättar van der Poel.

– Både Theodor Moberg, som tävlar i åldersklas­sen 13-14 år, och Ludvig Nylén (15-16) har båda chans på medalj. Men det har varit lite förkylning­ar nu innan tävlingen så det är svårt att veta var åkarna står.

Utöver hemmaåkarn­as medaljchan­ser hoppas van der Poel att de tävlande ska uppskatta arrangeman­get och bjuda på bra tävlingar.

Den här typen av arrangeman­g är också något som han hoppas ska kunna ge ringar på vattnet när det kommer till sportens möjlighete­r att växa.

– Vi jobbar utifrån de förutsättn­ingar vi har. Vi har tre tävlande med från vår förening, och vi hade kanske egentligen önskat det tredubbla, men ser man till den senaste trenden så är det ändå positiva vibbar.

Parallellt med Usm-tävlingen så kommer även Februarilö­pet att avgöras

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden