Ttela

Hundratals hedrade Hanna i Vänersborg

Nyheter: Det har gått över en vecka sedan 20-åriga Hanna Wänerskog från Vänersborg sveptes bort av en våg på Hawaii. Under helgen hedrades hennes minne vid ceremonier.

- Monica Sahlback monica.sahlback@ttela.se 0520-42 26 07

Hundratals personer slöt upp vid lördagens minnescere­moni för 20-åriga Hanna Wänerskog från Vänersborg. – Ett fint initiativ i sorgen och saknaden, framförde många av dem som lade ner blommor och tände ljus i Plantaget.

Det har gått en dryg vecka sedan

Hanna Wänerskog från Vänersborg sveptes ut i havet vid Waimea Bay på Hawaii. 20-åringen studerade sedan januari månad på bibelskola­n ”Surfing the Nation”, och befann sig på den populära stranden tillsamman­s med en grupp andra unga, när en kraftig våg slog in och överraskad­e dem. När övriga lyckades ta sig in mot stranden igen sögs Hanna iväg av strömmar. Efter ett omfattade sökarbete avslutades insatsen efter några dagars letande.

Under lördagen arrangerad­es, på initiativ av Trollhätte­bon Marcus Göthberg, en minnesstun­d för Hanna i Plantaget i Vänersborg. Och hundratals människor slöt upp för att lägga ner blommor och tända ljus för att hedra minnet av 20-åringen.

– Ceremonin var ett fint initiativ, tyckte Gunnar Bäckman och hans dotter Elin, i likhet med flera andra på plats.

– Uppslutnin­gen visar på behovet av sammanhåll­ning i sorgen och saknaden, menade besökaren Irene Johansson.

Under söndagen hölls även en gudstjänst med parentatio­n för

Hanna i Salemkyrka­n i Vargön. En gudstjänst vars innehåll inriktades på att ge hopp och tröst, enligt församling­en som också startat en insamling till Hannas minne. Tanken är att de pengar som kommer in ska gå till ändamål som låg Hanna varmt om hjärtat.

 ??  ??
 ?? Bild: Monica Sahlback ?? Blommor, skrivna hälsningar och tända ljus – under lördagen valde många att hedra Hanna Wänerskogs minne under en ceremoni i Vänersborg.
Bild: Monica Sahlback Blommor, skrivna hälsningar och tända ljus – under lördagen valde många att hedra Hanna Wänerskogs minne under en ceremoni i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden