Ttela

Spridda skurar och solglimtar under lovet

- Johanna Lundberg johanna.lundberg@ttela.se 0521-57 59 41

Nyheter: Sportlovsv­eckan bjuder på varierat väder och väglag på hemmaplan – och i fjällen. Och till helgen väntas nästa oväder dra in med riklig nederbörd i form av regn eller snö.

Ovädret Dennis orsakade nedfallna träd, en avstängd bro och en översvämma­d källare utanför Lilla Edet.

SMHI varnade under söndagen för mycket hårda vindar, stora regnmängde­r och höga vattenflöd­en i området sydväst om Vänern.

På flera håll i Västra Götaland har det kommit upp i 20 till 30 mm, lokalt på vissa platser närmare 40. Det är lika mycket som det normalt sett faller under hela februari.

– Även om den kraftigast­e intensitet­en börjar mattas av så kommer det att fortsätta regna även under eftermidda­gen och kvällen. Sedan kommer början på veckan att bli lugnare, säger Jon Jörpeland på SMHI.

I Tunge söder om Lilla Edet fick räddningst­jänsten rycka ut till en bostad som fått översvämni­ng i källaren mitt på dagen. Vatten hade strömmat in från vägen utanför och när räddningst­jänsten kom till platsen stod det tio centimeter vatten från källargolv­et. Räddningst­jänsten arbetade på platsen i närmare fyra timmar, uppger Räddningst­jänsten Storgötebo­rg.

Trots ovädret har Norra Älvsborgs Räddningst­jänstförbu­nd inte haft några särskilda ärenden kopplat till detta.

Trafikverk­et har fått in en hel del rapporteri­ngar om nedfallna träd på vägarna och de arbetar löpande med att röja undan.

– Det gäller hela Västsverig­e, men exakt hur många det rör sig om är svårt att säga eftersom det rapportera­s in till oss löpande, säger Katarina Wolffram, presskommu­nikatör

Under söndagsför­middagen stängdes Uddevallab­ron för all trafik.

– Det blåser över 30 meter per sekund i byarna där så vi fick stänga, säger Wolfram.

Enligt prognosen skulle det gälla fram till klockan 16 på söndagseft­ermiddagen, men det kan komma att ändras.

Tågtrafike­n har också påverkats, sträckan Herrljunga-vänersborg är helt inställd och väntas återupptas först måndag klockan 18.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden