Ttela

Trollhätta­n Energi ställer krav på hållbara gåvor

- Kenneth Wilson Skolkommun­ikatör, Trollhätta­n Energi

Svar till ”Förälder” insändare den 13 februari 2020

Förälder, tack för att du ifrågasätt­er vår gympapåse. Vi vill såklart bli ännu bättre på det vi gör. Gympapåsen som vi delar ut till klasserna vi träffar i årskurs 4 är precis som du skriver, tillverkad av polyester och producerad i Kina.

Vid tillfället då dessa köptes in (sensommare­n 2017) fanns det inte några bra miljömässi­ga produkter som var ett kostnadsmä­ssigt bra alternativ. En tanke med gympapåsen är att vi vill ge eleverna en gåva som de kan använda under en lång tid, alltså återanvänd­as väldigt många gånger. Valet föll på gympapåsen som har blivit en populär gåva bland eleverna och som vi ser när vi är ute i skolorna att många använder.

Idag, däremot, finns ett bra alternativ i form av Certifiera­d R-PET och mycket har hänt i reklambran­schen sedan vi köpte in vår påse. Detta gör att vi har helt andra möjlighete­r inför kommande läsår med fler klimatsmar­ta alternativ. Vi har några gympapåsar kvar (för att få ett försvarbar­t pris behöver vi köpa många vid beställnin­g), som vi kommer fortsätta dela ut då alternativ­et är att slänga dem, vilket skulle kännas som ett resursslös­eri. När vi köper in den här typen av produkter idag ställer vi krav på att de bland annat är klimatsmar­ta och målet är också att de faktiskt används av de som får dem. Så tack för att du lyfter frågan. Vi kan alltid bli bättre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden