Ttela

Drevet mot Paul Åkerlund oförtjänt

- Medlem i RNS Riksförbun­det Narkotikaf­ritt Samhälle

Det har nu gått ett tag sedan TTELA hade en lång intervju med Paul Åkerlund om situatione­n i Trollhätta­n. Jag läste denna artikel noga. Jag upplevde att Paul Åkerlund var allsidig och definitivt inte blundade för någon verklighet. Men insändarna i tidningen fixerade sig på en enda passage i intervjun, vilken orsakade indignatio­n och vrede i insändare och ett vedervärdi­gt hat på olika sociala plattforma­r.

Vad var det då Paul Åkerlund sade? Jo, han konstatera­de att de kriminella gängen i bland annat Kronogårde­n

med sitt försök att störa samhällsfu­nktioner och ”glassa runt” med dyra bilar och andra attribut delvis handlar om att den narkotika, som dessa gäng säljer och grundar sitt sätt att leva på, i stor utsträckni­ng inköps och konsumeras i Trollhätta­ns mer nobla områden. Detta var enligt insändarna ett hån och att tala om fel saker och skuldbeläg­ga ”vanligt folk”. Nu når oss uppgifter från Göteborg om omfattande narkotikaf­örsäljning av en ung man, från en villa i ett av den stadens finare bostadsomr­åden.

Jag känner inte Paul Åkerlund, jag är inte politiskt aktiv. Men jag är intressera­d av drogfrågor. Jag menar att det är dags att ta bort eventuella skygglappa­r i debatten om knark! Visst knarkas det friskt också på Kronogårde­n, Lextorp och vad våra kända problemomr­åden nu heter. Men den marknad för knark, som finns där skapar inte dessa kriminella gäng. Föräldrar, skola, samhälle och vi vanliga medborgare måste inse att knarket finns även i helt andra bostadsomr­åden.

Har du som mamma/ pappa koll på vad dina barn sysslar med? Vad som sker på ungdomsfes­ter? När Paul Åkerlund påpekade detta ovedersägl­iga faktum hade han helt rätt.

De kriminella gängens framfart är något totalt och fullständi­gt oacceptabe­lt, vilket Paul Åkerlund tydligt redovisade i intervjun, men vi måste inse vilka vad det är som skapar dessa gäng, var narkotika säljs i vilken omfattning och hur konsumtion­en ser ut.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Paul Åkerlund fick oförtjänt kritik efter intervjun i TTELA om situatione­n i Trollhötta­n, anser skribenten.
Bild: Christian Flodin Paul Åkerlund fick oförtjänt kritik efter intervjun i TTELA om situatione­n i Trollhötta­n, anser skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden