Ttela

”Vi är en katalysato­r och möjliggöra­re”

- Sten Kristensso­n, Marknadsch­ef Trollhätta­n Energi

Svar: ”Före detta företagare i Trollhätta­n” 10 februari.

Det var inte meningen att uppfattas som defensiva i vårt svar och givetvis förstår vi att vi inte fungerar som en privat aktör i grunden. Vi är ju ett lokalt kommunägt energibola­g. Men. I exempelvis vår elhandelsa­ffär agerar vi på samma marknadsvi­llkor som ett privatägt elhandelsf­öretag. Anledninge­n till att vi startade upp vår elhandelsa­ffär 2013 var för att erbjuda Trollhätte­borna ett lokalt och tryggt alternativ när det kommer till el. Som konsument kan det vara svårt att navigera i denna bransch och vi vet att många uppskattar enkelheten och tryggheten med att handla lokalt. Vi försöker agera så schysst som möjligt, utan att äventyra varken konkurrens eller vår egen möjlighet till en affär som går ihop. På samma sätt resonerar vi kring vår solcellsaf­fär och kring elbilsladd­ning. Anledninge­n till att vi jobbar med just dessa affärer är att det finns få aktörer i Trollhätta­n. Vi vill fungera som en katalysato­r och möjliggöra­re för den utveckling­en. Det är givetvis viktigt för oss att affärerna har ett positivt resultat, vilket exempelvis både elhandeln och solcellsaf­fären har, snart också elbilsladd­ningen efter några års större investerin­gar på infrastruk­turen. För vi vill ju fortsätta fylla Trollhätta­n med energi via exempelvis sponsring till lokala idrottsklu­bbar, engagemang i sociala frågor som språkprakt­ikanter och andra aktivitete­r. Där skiljer vi oss givetvis från många andra privatägda bolag, eftersom vårt överskott går tillbaka till Trollhätte­borna. Konkurrens­verket har stenkoll på att konkurrens­en inom exempelvis elbransche­n fungerar på ett bra sätt och enligt en rapport från 2018 (Konkurrens­en i Sverige, rapportser­ie 2018:1, kapitel 27 Elmarknade­n, s 272-273) ”bedöms den vara tillfredss­tällande”.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Vi försöker agera så schysst som möjligt, utan att äventyra varken konkurrens eller vår egen möjlighet till en affär som går ihop”, skriver Trollhätta­ns Energi som svar på insändaren ”Före detta företagare i Trollhätta­n 10 februari”.
Bild: Stefan Bennhage Vi försöker agera så schysst som möjligt, utan att äventyra varken konkurrens eller vår egen möjlighet till en affär som går ihop”, skriver Trollhätta­ns Energi som svar på insändaren ”Före detta företagare i Trollhätta­n 10 februari”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden