Ttela

Tv-änglar renoverade hos familjen Cardemyr

- Jakob Romin jakob.romin@ttela.se 0520-42 26 00

Under veckan har Tv-programmet Sofias änglar varit på plats i Velanda för att göra om familjen Cardemyrs bostad.

Efter en ansökan som skickades in av Christel Cardemyrs syster bestämde sig Sofias änglar för att renovera bostaden i Velanda där Christel och hennes fyra barn, Matilda, Emmy, Milo och Benjamin bor.

– Vi var där från måndag och blev klara igår kväll, säger Åsa Rönn, exekutiv producent på Nordisk film TV, när TTELA pratar med henne under fredagen.

Barnet Matilda, som TTELA tidigare skrivit om, har leukemi och har nyligen genomgått en stamcellst­ransplanta­tion vilket gör att hon måste undvika att få en infektion. På grund av infektions­känslighet­en har hela teamet varit noga med att till exempel sprita händerna och Matilda har inte kunnat vara med i själva bygget, för att inte i onödan utsättas för risken att bli smittad av någon.

– Det är verkligen en svår situation för hela familjen och framför allt för Matilda som har levt väldigt isolerad under en längre tid. För oss har det varit viktigt att försöka se till att hon och familjen fått göra roliga saker den här veckan, vår erfarenhet är att man behöver få en liten ”paus” från det svåra man går igenom. Veckan med Sofias änglar brukar vara något familjerna tar med sig och hämtar ny energi från, säger Åsa Rönn.

När TTELA pratar med Christel Cardemyr, mamma till Matilda, så har hon knappt hunnit smälta den omtumlande upplevelse­n.

– Jag tror jag grät mer än jag pratade i programmet, säger hon.

Hon fortsätter berätta att det ibland var svårt att stå framför ett kamerateam när hon knappt hunnit tänka på situatione­n själv.

– Man kommer nog få bekräftat vilket liv man verkligen lever, säger hon.

Hon har knappt hunnit bo i bostaden då den tidigare brunnit, och kort efter det tillfällig­a boendet i Vargön så har det mer eller mindre varit sjukhuset som varit hemmet. Nu, knappt ett dygn efter att produktion­en och hantverkar­na lämnat hemmet har Christel inte riktigt förstått att det faktiskt hänt.

– Nu när jag sitter i mitt nya vardagsrum så tänker jag ”vad fan var det som hände”, säger hon och skrattar.

Efter fyra intensiva dagar har bostaden gått från tre till fem rum, vilket innebär att barnen numera har fått egna rum.

– Jag kan säga att min son Milo somnade gott i sitt nya rum igår, och Matilda och Emmy är helt överlyckli­ga över sina rum, säger Christel Cardemyr.

– Det ser väldigt bra ut och jag är väldigt nöjd, summerar hon och skrattar.

Programmet sänds den 1 april på Kanal 5 och dplay.se.

” Jag tror jag grät mer än jag pratade i programmet

Christel Cardemyr

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden