Ttela

Ulf Thuresson: Tacka Kimmo för att IFK spelar i elitserien och slipper ovisst kvalspel

- Ulf Thuresson 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Ibland är det helt okej att ha fel ändå, som när jag inte tillmätte IFK Vänersborg några stora möjlighete­r att undvika kvalspel. Men sju poäng efter senaste landslagsu­ppehållet var tillräckli­gt för att ta sig upp på säker mark, och Sirius med en brant dalande formkurva en tacksam motståndar­e när allt ställdes på sin spets. Däremot tänker jag inte lyfta på sportkepse­n, och ingen annan huvudbonad heller för den delen, trots att IFK via den övertygand­e insatsen på Studentern­as tog sig upp på säker mark.

Som helhet är säsongen ett misslyckan­de, det måste vi vara ärliga och säga, även om förmodlige­n ingen i klubben vill tänka i de banorna idag.

Varför blev det så?

Det är möjligen 10 000-kronorsfrå­gan, men det snabba svaret är att för många spelare har underprest­erat, en del mer än andra, och inte särskilt nöjda med den bild de skulle mötas av om de nu skulle få för sig att ställa sig framför en spegel.

Det lysande undantaget finns längst bak i form av målvakten Kimmo Kyllönen, kanske rent av världens bäste i sitt gebit, och den enskilt största anledninge­n till att det kommer att spelas elitserieb­andy i Arena Vänersborg även nästa säsong.

” och inte särskilt nöjda med den bild de skulle mötas av om de nu skulle få för sig att ställa sig framför en spegel

Att han dessutom har ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022/23 är goda nyheter.

Samtidigt har Lars Jensen, Martin Röing och Jonathan Rask, trion i Sport & Elit, nu en grannlaga uppgift framför sig.

Med sin senaste namnunders­krift, som ritades ned av finske landslagma­nnen Juho Liukkonen på ett tvåårskont­rakt, uppgår antalet spelare med kontrakt över minst nästa säsong till tio.

Ett stort antal platser återstår alltså att fylla, närmast i pipeline ligger Emil Viklund och landslagsm­annen Robin Öhrlund, det bekräftade Jensen i förra veckan i samband med att IFK spelade padel.

När det gäller Viklund ger jag Jensen goda möjlighete­r att få honom att stanna i klubben, däremot inga alls när det gäller Öhrlund.

Vi har ganska säkert sett det sista av nummer 79 i blåvit dress för den här gången.

Om du frågar 100 bandyspela­re i Sverige om de helst av allt vill vinna Sm-guld eller Vm-guld kommer samtliga att svara SM.

Och det betyder att de bästa spelarna vill tillhöra klubbar med möjlighet att få lyfta Sm-bucklan på Studentern­as.

Där är inte IFK Vänersborg och därför kommer Öhrlund att flytta på sig.

Min egen gissning är att han behåller den vita färgen men byter blått mot grönt.

Då kommer förbundska­pten Michael Carlsson dessutom kunna ha full koll på en av Sveriges största talanger framöver, Carlsson är ju även klubbträna­re i VSK.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden