Ttela

Ny seger för Kilners VIF

- Johanna Josephsson

Ett steg framåt jämfört med matchen mot Skoftebyn, det var Vänersborg­s IF:S tränare Andy Kilners analys efter 2–1-segern borta mot division 2-kollegan Onsala. – Jag är väldigt nöjd med prestation­en i dag, säger han.

Inför förra helgens match mot Skoftebyn bestämde sig Andy Kilner i sista minuten för att prova ett nytt spelsystem.

– Vi spelar 4-4-2 med en tvist och lite tajtare för vi har bra centrala mittfältar­e. Vi försöker spela på de positioner där de är bäst, förklarar Vif-tränaren Andy Kilner.

Han var dock inte helt nöjd med hur det såg ut mot Skoftebyn, trots 3–0-seger. Efter Onsala-matchen var han däremot betydligt mer positiv.

– Vi har haft en vecka på oss att träna nu och därmed var spelarna mer bekväma. Jag är väldigt nöjd med dagens match. Spelarna försökte göra det jag bett dem om och vi skapade säkert 10-15 målchanser. Även om vi inte lyckades utnyttja dem så spelade vi väldigt bra.

Chanserna till trots slutade det med bara två mål för VIF. Det första gjorde Lacaso Hussein i den första halvleken, det andra stod inhoppande Niklas Andersson för en kvart in i andra.

I slutet av matchen fick Onsala in en reducering vilket skapade spänning in i det sista.

– Vi borde ha gjort fler mål, vi hade bland annat tre skott i stolpen. Vi lyckades inte döda matchen när vi borde ha gjort det, men vi kommer att lära oss av det, säger Kilner.

Förutom att spelet såg bättre ut var Kilner även glad över att två nya målskyttar presentera­de sig.

– Jag är mycket nöjd med att vi har flera som gör mål, det är något jag tror vi måste bli bättre på.

 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? Andy Kilner.
Bild: Jonas Myrholm Andy Kilner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden