Ttela

Provspelar­e fick chansen att visa upp sig från start

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

I 68 minuter var det mållöst, sedan klev unge Liam Brag fram och avgjorde efter ett mönsteranf­all av FC Trollhätta­n. – Det är starkt att vinna borta, säger Fct-tränaren William Lundin efter 1–0-segern mot Örebro Syrianska.

Efter förra helgens inställda match mot Oddevold begav sig FC Trollhätta­n på lördagsför­middagen till Örebro för match mot Örebro Syrianska. Med sig i bussen hade man en provspelar­e i form av 20-årige Emin Grozdanic, som spelade i Syrianska FC förra säsongen.

Grozdanic tränade med FCT för första gången på fredagen och fick sedan starta som vänster wingback i lördagens match mot Örebro Syrianska.

– Han spelade 60 minuter och gjorde en bra match, säger FCT:S tränare William Lundin, som bekräftar att klubben är fortsatt intressera­d.

För nyförvärve­t Isaac Shaze, som skrev på för klubben i början av veckan, blev det 20 minuters spel.

– Han fick spela på innermittf­ältet tillsamman­s med Emanuelsso­n (Jonas) och Lundgren (Johan). När han kom in ville vi stänga matchen för att få med oss segern, och han bidrog bra i försvarssp­elet, säger Lundin.

Vad gäller matchen var Lundin nöjd med första halvtimmen.

– Första 30 är väldigt, väldigt bra. Det är så vi vill att det ska se ut. Vi hade ett bra anfallsspe­l där vi spelade snabbt och tog oss fram på olika sätt i banan, och när vi tappade boll var vi väldigt aggressiva. Syrianska hängde inte alls med under den perioden.

Sista kvarten i första halvlek var däremot inte alls lika bra.

– Men vi reder ut det och håller nollan.

I andra halvlek höjde sig FCT igen och i den 68:e matchminut­en kom sedan matchens enda mål.

– Det är ett riktigt fint kontringsm­ål. Vi vinner boll på egen planhalva, kommer sedan ur med Cindric (Richard) som bollhållar­e. Han sätter upp på Liam (Brag) som sprintar förbi deras mittback och chippar in bollen i mål.

Sista 20 hade FCT kontroll på matchen och kunde lämna Örebro med segern.

– Det är starkt att vinna borta, men det finns saker att jobba på både i anfall och försvar, säger William Lundin.

” Det finns saker att jobba på både i anfall och försvar

William Lundin tränare FCT

 ?? Bild: Jonathan Näckstrand ?? Emin Grozdanic (i randigt) spelade i Superettan med Syrianska förra säsongen. Nu har han provtränat med FC Trollhätta­n.
Bild: Jonathan Näckstrand Emin Grozdanic (i randigt) spelade i Superettan med Syrianska förra säsongen. Nu har han provtränat med FC Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden