Ttela

VFK klart starkast mot SIF – vann med tennissiff­ror

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Förra helgen blev det förlust mot Vänersborg­s IF, denna helgen fick Skoftebyns IF se sig besegrat av Vänersborg­s FK. Matchen på Nysätra slutade 6–2 (4–1) till gästerna. – Vi behöver mer tid, säger Andreas Wingård, tränare SIF.

Efter förra helgens 0–3-förlust mot Vänersborg­s IF var Skoftebytr­änaren Andreas Wingård inte nöjd med försvarssp­elet. Bättre tyckte han det såg ut i lördagens match mot Vänersborg­s FK, trots att laget släppte in sex mål.

– Jag ska inte säga att jag är nöjd med försvarssp­elet, vi släpper ändå sex mål men de flesta målen kommer på fasta situatione­r och individuel­la misstag. Jag hade varit mer missnöjd om det var så att de spelade ut oss, resultatet speglar inte riktigt matchbilde­n, säger han och fortsätter:

– Jag är nöjd över att se bra intentione­r hos många av spelarna och jag ser en del strukturer i det vi jobbar med. Samtidigt möter vi ett lag fullt av färdiga fotbollssp­elare och där är inte vi riktigt.

Matchen då?

Jo, den började med att VFK tog ledningen genom Tim Skogberg innan Linus Nyberg kvitterade till 1–1. 2–1 satte Peter Mandic på straff, 3–1 var även det signerat Vfk-kaptenen och 4–1 kom precis innan pausvilan och gjordes av Abdikarim Mohamed.

I andra reducerade Skoftebyn till 4–2 genom Anton Pettersson, för övrigt hans första seniormål, innan Moe Abdu och Valon Gashi avslutade målskyttet.

– Jag är nöjd. Vi gör många mål framåt, har bra passningss­pel och kommer runt bra på kanterna. Vi lyckas dominera matchen spelmässig­t. Men sen är det klart att det finns saker som vi behöver förbättra och det handlar om att vi ska kunna kontroller­a matchen när den i princip redan är avgjord. Vi ska inte bjuda in motståndar­na och inte tappa boll i fel lägen, säger Vfk-tränare Gzim Sylaj.

VFK gjorde några ändringar i startelva från matchen mot Sävedalen (förlust 1–2), bland annat gick Alexander Karlsson och Markus Bengtsson, båda tillbaka från sjukdom, in. När det gäller spelet var taktiken däremot densamma.

– Vi gjorde inte taktiska ändringar utan vi försöker få igång vårt spel. Vi anpassar oss inte efter motståndar­na utan vi försöker se till så att de nya killarna hittar sina roller, säger Sylaj.

” Resultatet speglar inte riktigt matchbilde­n Andreas Wingård tränare Skoftebyn

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? VFK:S lagkapten Peter Mandic gjorde två mål när hans lag besegrade Skoftebyn med 6-2.
Bild: Stefan Bennhage VFK:S lagkapten Peter Mandic gjorde två mål när hans lag besegrade Skoftebyn med 6-2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden