Ttela

Skrufscha ska fokusera på att ha kul

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Seger i första serien väckte vissa förhoppnin­gar hos Skrufscha. Men till slut blev det för tufft mot tabelltvåa­n Team X-calibur som vann matchen i Vänersborg­s bowlinghal­l med 14–6.

Det har varit en tuff säsong så här långt för Skrufscha som bland annat kämpar med ont om folk. I lördagens match mot Team X-calibur saknade laget sin bästa spelare, Jenny Karlsson, på grund av skada.

– Hon har haft problem med sin arm länge så nu har hon spelförbud, berättar Linda Haglund. Kommer hon vara tillbaka innan säsongen är slut?

– Det får vi nog reda på under nästa vecka.

Med Jenny Karlsson borta var det en tuff uppgift för Skrufscha att försöka rå på tabelltvåa­n X-calibur. Men Vänersborg­slaget har skrällt på hemmaplan tidigare och lördagens match började bra. Efter första serien ledde Skrufscha med 4–1, och en liten förhoppnin­g om seger väcktes.

– Det var överraskan­de att vi fick med oss så pass många poäng från första serien, säger Linda Haglund.

Efter andra serien var den ledningen dock borta och i stället stod det 6–4 till gästerna. Tredje serien var jämn och slutade till slut 3–2 till gästerna, som därmed var i förarsätet inför fjärde och sista serien. Där var det inget snack om saken utan X-calibur tog en säker 5–0-seger och vann därmed matchen med 14–6.

– Vi hade kunnat plocka några poäng till, men annars var det en kul match att spela, säger Haglund.

Efter lördagens match ligger Skrufscha på kvalplats, men förhoppnin­gen är att ta klivet upp på femteplats och därmed undvika kval.

– Vi har haft det rätt tungt så nu har vi sagt att vi bara ska försöka ha kul resten av säsongen. Vi vill försöka få tillbaka lite glädje i laget, säger Linda Haglund.

 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? Linda Haglund var poängbäst i matchen mot Team X-calibur.
Bild: Johanna Josephsson Linda Haglund var poängbäst i matchen mot Team X-calibur.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden