Ttela

Ny seger för LNIK trots flera tunga avbräck

- Johanna Josephsson

3–0 mot Hisingsbac­ka förra helgen, 2–1 mot Skepplanda på lördagseft­ermiddagen. Robert Jakobsson har fått en bra start på sitt uppdrag som tränare för LNIK.

Lödöse Nygård är mitt i förberedel­serna inför sin andra säsong i division 1 och på lördagseft­ermiddagen väntade träningsma­tch mot Skepplanda på Strömsvall­en.

Hemmalaget ledde med 2–0, efter mål av Jennifer Thiel och Evelina Löfström, fram tills att det återstod drygt fem minuter av matchen. Då fick Skepplanda en straff på vilken de reducera. Men närmare än så kom inte gästerna, i stället kunde LNIK vinna matchen med 2–1.

– Det var en ganska jämn match, vi har lite mer boll och lite mer spel än dem. Vi har något friläge med, så vi kanske borde ha gjort något mer mål, säger lagets tränare Roberto Jakobsson.

Matchen var LNIK:S andra för säsongen. Första spelade de förra helgen mot Hisingsbac­ka, seger 3–0, och så här långt är Jakobsson nöjd, även om skador ställer till det en del.

– Vi tar kliv framåt. Sedan har vi några som inte varit med så mycket det senaste och i dag var både Wilma Karlsson och Tilda Magnusson Tell borta. Jag inser att vi måste ha med dem, de är såpass bra och stabila spelare.

Med tanke på skadeläget är LNIK fortsatt på jakt efter fler nyförvärv.

– Vi hoppas på att få in någon mer, även om det inte är så lätt. Men vi håller dörrarna öppna, säger Jakobsson och passar på att ge ett av de sedan tidigare klara nyförvärve­n beröm för insatsen mot Skepplanda.

– Sofia Olsson spelade högerback i första halvlek, men i andra flyttade jag upp henne på innermittf­ältet. Hon spelade väldigt bra där, hon var lugn och spelsäker.

 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? Evelina Löfström gjorde ett av LNIK:S två mål i matchen mot Skepplanda.
Bild: Johanna Josephsson Evelina Löfström gjorde ett av LNIK:S två mål i matchen mot Skepplanda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden