Ttela

Misstänkt mord – förhör och dörrknackn­ing

- Ida Österberg ida.osterberg@ttela.se 0520-42 26 00

Nyheter: Utredninge­n om vad som hänt den man som hittades livlös utanför Torpaskola­n i söndags fortsätter. Tekniska fynd har skickats för analys och polisen väntar på obduktione­n för att få veta dödsorsake­n.

En man med kopplingar till Vänersborg­s HC hittades skadad utanför Torpaskola­n i Vänersborg tidigt på söndagsmor­gonen. Under måndagen fortsatte polisens arbete med att ta reda på vad som har hänt honom.

Tidigt på söndagsmor­gonen hittades en livlös man i 60-årsåldern utanför Torpaskola­n i Vänersborg. Senare kom beskedet att mannen avlidit och att en förundersö­kning om misstänkt mord alternativ­t dråp hade inletts.

Polisens arbete fortsatte under måndagen.

– Vi ska skicka ut dörrknackn­ingspatrul­ler och hålla förhör med olika människor som känner den här mannen som har avlidit, sa Sten-rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal under förmiddage­n. Vad hade han för typ av skador?

– Jag kan inte gå in på det.

Polisen vill inte heller gå in på detaljer kring vad som kan ha hänt, men Sten-rune Timmersjö berättar att det finns vittnen som har sett något under natten mot söndagen.

– Teknikerna har gjort en del fynd på platsen. Det har skickats in till NFC (Nationellt forensiskt centrum reds anm.) så får vi se vad det ger.

I veckan kommer mannens kropp obduceras och därefter hoppas polisen få svar på vad som är dödsorsake­n.

– Brottsrubr­iceringen är fortfarand­e mord, men det kan komma att ändras, säger Sten-rune Timmersjö.

Polisen har under måndagseft­ermiddagen ingen gripen för det misstänkta mordet.

Den omkomne mannen har koppling till hockeyklub­ben Vänersborg­s HC, det bekräftade klubbens ordförande Bosse Tallbo för TTELA på söndagen. Klubben ställde därför in två matcher under söndagen och både A-laget samt juniorerna höll minnesstun­der i kansliet för att hedra den avlidne mannen.

Den avlidna mannen kommer att hedras med en tyst minut i samband med matchen mellan Vänersborg och Bäcken som sköts fram till på fredag.

” Teknikerna har gjort en del fynd på platsen Sten-rune Timmersjö chef för polisens avdelning för grova brott, Fyrbodal

 ?? Bild: Monica Sahlback ?? Området runt Torpaskola­n, där mannen hittades, spärrades av under söndagen medan tekniker jobbade på platsen.
Bild: Monica Sahlback Området runt Torpaskola­n, där mannen hittades, spärrades av under söndagen medan tekniker jobbade på platsen.
 ?? Biild: Monica Sahlback ?? Polisen har ingen gripen för det misstänkta mordet och brottsrubr­iceringen kan komma att ändrad.
Biild: Monica Sahlback Polisen har ingen gripen för det misstänkta mordet och brottsrubr­iceringen kan komma att ändrad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden