Ttela

Trafik inom Huvudnäs?

-

Många med mig uppskattar att man har anlagt en park på Huvudnäs efter rivningen av skolan. Jag har dock vid många tillfällen vid promenader till centrum, uppmärksam­mat att det förekommer biltrafik på promenadgå­ngarna inom kvarteret.

Antingen kör bilarna från Drottningg­atan via infarten till museets handikappp­arkering, förbi museet, rundar Bältespänn­arna och fram till Huvudnäset­s aula, eller så kör man in till aulan via övergångst­ället vid Kungsgatan. Dessutom används gångstråke­n som parkerings­platser vid arrangeman­g i aulan och museet. Man kan se vid varje tillfälle att det finns en låst bom vid infarten från Vallgatan.

Är det tanken att trafiken ska fungera på detta sätt när det är bilar som ska fram till aulan i något ärende? Har påtalat tidigare till kommunen att det förekommer biltrafik via övergångss­tället vid Kungsgatan och kommunen placerade då ut ”avstängnin­gsgrisar” för att förhindra denna biltrafik, men dessa ”grisar” flyttades undan och är borttagna. Varför?

Vore det inte säkrare att ha infart från Vallgatan för nödvändig trafik till aulan och därmed ta bort bommen? Vore det inte säkrare att ha infart till aulan mitt på kvarteret mot en lokalgata, istället för att nyttja ovan nämnda ” infarter”, då dessa mynnar mot huvudgator­na Kungsgatan och Drottningg­atan. Dessutom bör trafiken via gångvägarn­a stoppas genom att placera ut fasta hinder såsom fasta plintar eller dyligt.

Vi gångtrafik­anter hoppas på att åtgärder vidtages av kommunen så att parken kan få fungera som den oas som den bör vara, men utan biltrafik. Gångtrafik­ant

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden