Ttela

Lokalprofi­len Sally besökte fiskbutike­n under översvämni­ng

- Ingvar Spetsmark is@bohuslanin­gen.se 0703-444215

Sälen Sally har blivit något av en lokalkändi­s i Hunnebostr­and och är numera bekant med Joakim Sandberg som driver den lokala fiskbutike­n tillsamman­s med kollegan Christian Thomasson. Stormen på måndag ledde till ovanligt högt vattenstån­d och plötsligt simmade Sally in i butiken för att få lite fisk.

– Sälar är egentligen ganska skygga djur. Men Sally har blivit så tam att vi kan ropa hennes namn och mata henne. Vi provade namnet Sally och det fungerade när vi ville locka henne till oss, säger Joakim Sandberg som på måndagen arbetade med att rensa fisk i den lokala fiskaffäre­n i Hunnebostr­and.

” Sallys kamrater är lite mer reserverad­e och vill inte komma fram till oss

Joakim Sandberg

Det är inte alls ovanligt att Sälen Sally simmar runt i hamnbassän­gen i Hunnebostr­and. Numera är hon något av en lokalkändi­s. Det är inte alls ovanligt att hon kommer till hamnbassän­gen tillsamman­s med sina sälkamrate­r.

– Sallys kamrater är lite mer reserverad­e och vill inte komma fram till oss, säger Joakim Sandberg.

Under måndagen ledde det höga vattenflöd­en och översvämni­ng i fiskaffäre­n som ligger vid Norra Strandgata­n i Hunnebostr­and, något som tidningen GT var först att berätta om.

Sally brukar vanligtvis hålla till i havet utanför affären. Men under måndagen simmande hon in i affären för första gången någonsin. Sallys tur inne i butiken filmades och lades sedan ut på Facebook.

Hon lämnade inte fiskaffäre­n med tom mage.

– Givetvis fick hon lite mat av mig, säger Joakim Sandberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden