Ttela

Folkkongre­ssen i Kina kan skjutas upp

-

CORONAVIRU­S

Det årliga sammanträd­et i Kinas folkkongre­ss kan komma att skjutas upp i spåren av virusutbro­ttet i landet. Efter tre dagar av färre insjuknade per dag ökar antalet nya bekräftade fall igen.

De 56 miljoner invånarna i den värst drabbade provinsen Hubei och dess huvudstad Wuhan har sedan fyra veckor tillbaka skurits av från omvärlden. Och i exempelvis Peking kräver lokala myndighete­r att alla som kommer till staden isolerar sig i 14 dagar.

Åtgärderna verkar fungera, under de senaste två veckorna har antalet nya fall utanför Hubeiprovi­nsen kraftigt minskat. I går rapportera­des 115 nya fall på ett dygn utanför Hubei, vilket kan jämföras med nära 450 fall för en vecka sedan.

Men inom provinsens gränser är smittsprid­ningen fortfarand­e omfattande. I går hade närmare 2 000 nya fall bekräftats under ett dygn, jämfört med 1 842 nya fall föregående dygn.

Däremot minskade antalet dagliga dödsfall. I går registrera­des 100 nya dödsfall i Hubei – det lägsta antalet sedan den 11 februari.

Totalt har över 70 500 människor smittats och 1 770 dött i Kina.

spridninge­n får nu de styrande att överväga att skjuta upp den Nationella folkkongre­ssen, rapportera­r den statliga nyhetsbyrå­n Nya Kina.

Det årliga sammanträd­et i mars är en central händelse i Kinas politiska liv då parlamente­ts närmare 3 000 delegater samlas under tio dagar för att godkänna nya lagar och presentera ekonomiska mål för året. (TT)

 ??  ?? Kinesiska myndighete­r har annonserat nya åtgärder för att bromsa spridninge­n av corona. Foto: Chinatopix/ap
Den fortsatta
Kinesiska myndighete­r har annonserat nya åtgärder för att bromsa spridninge­n av corona. Foto: Chinatopix/ap Den fortsatta

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden