Ttela

Robert och Ida tog hissen uppåt på sista sträckan

- Sven Wassén

Robert Blomberg/ida Bood, SMK Trollhätta­n nådde sitt mål att bli bättre i Rally Sweden än i fjol. Fjolårets 26:e plats blev till en 23:e i år. – Vi hade kunnat ladda på mer, men då måste man kalkylera med att riskerna ökar, så en 23:e plats är vi klart nöjda med.

Det var mycket prat om väder och däck inför årets Vm-tävling Rally Sweden, men de flesta förarna tyckte det blev bra efter de förhålland­en som fanns.

Något som Robert höll med om: – Det var ett annorlunda rally i år, och trots det uteblivna vintervädr­et så blev det bra. Däcken höll och man fick verkligen känna efter var det fanns fäste och var det var is.

Efter fredagens sträckor låg de på 25:e plats.

– Vi började bra, men det var lurigt på vissa partier där man inte visste hur fästet var.

Under lördagen klättrade de en placering.

– Det var samma sträckor som under fredagen så man visste var de luriga partierna fanns. Vi förbättrad­e tiderna mycket sedan dagen innan, och det var skitkul att köra när man kunde sträckan.

På söndagen kördes en sträcka, den i Likenäs.

– Vi försökte attackera men det var väldigt besvärligt i det blandade underlaget, och när vi nådde målet så trodde jag att vi åkt hiss nedåt efter alla bekymmer.

” Vi hade kunnat ladda på mer, men då måste man kalkylera med att riskerna ökar

Robert Blomberg SMK Trollhätta­n

Nu visade det sig att de andra förarna haft lika stora problem, och för Robert och Ida blev det i stället en placering bättre.

– Det blev hiss uppåt istället. Nu ska de hämta andan efter den tuffa helgen, och något nytt rally finns inte inplanerat i tävlingska­lendern.

– Det är inte klart än men jag skulle gärna vilja till Estland och Lettland i år igen, där var det väldigt bra rallyn ifjol.

 ?? Bild: Jan-olov Johansson ?? Robert Blomberg och Ida Bood på en av sträckorna under Rally Sweden, ekipaget plockade tre placeringa­r jämfört med fjolåret.
Bild: Jan-olov Johansson Robert Blomberg och Ida Bood på en av sträckorna under Rally Sweden, ekipaget plockade tre placeringa­r jämfört med fjolåret.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden