Ttela

Motivation (Hisingen) slog klass (THC)

- Karl Andersson

Ett omotiverat Trollhätta­ns HC blev utklassat av jumbon Hisingen i 50 minuter. Sedan satte man fart sista tio och höll på att få med sig poäng ändå. – Men det går inte att bara spela hockey i tio minuter av en match, säger tränaren Pontus Nyberg.

THC inledde Fortsättni­ngsserien i serieledni­ng, men har varit en stor besvikelse sedan årsskiftet. Prestation­smässigt nåddes nog den absoluta botten i söndagens match borta mot jumbon Hisingen.

– Det var avslaget från första början. Vi åkte mest omkring på isen och tittade på när de spelade under de första 50 minuterna, berättar en besviken Nyberg, vars lag låg under med hela 1–6 inför den tredje perioden.

– Och de hade bud på mer. Vi var riktigt dåliga.

Gustav Martinsson­s 2–6-reducering

med nästan exakt tio minuter kvar väckte dock liv i Trollhätte­laget, och bara sex matchminut­er senare hade man reducerat till 5–6.

Mer än så blev det dock inte, utan THC tvingades lämna Hisingen utan poäng i en match där man på förhand var storfavori­t.

– Vi gör en riktigt dålig match. De var mer motiverade än oss, bjuder man inte till i den här serien så kommer man att förlora.

Är det ditt ansvar som tränare att få dina spelare motiverade?

– Ja, det här får jag ta på mig. Samtidigt försökte vi få igång spelare inför matchen, men det hjälpte tydligen inte. Man kan inte bara spela hockey i tio minuter av en match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden