Ttela

Ingen Gulldén i OS- och Em-kvalet

-

Tung smäll för Sveriges handbollsd­amer. Stjärnan Isabelle Gulldén missar det kommande OS- och Em-kvalet på grund av skada. ”Min fot mår inte bra och har inte gjort så på länge”, säger hon i ett pressmedde­lande.

Niometerss­pelaren har länge varit Sveriges stora stjärna och gjorde comeback till VM i Japan i december efter att ha blivit mamma fem månader tidigare. Men när Sverige jagar nya mästerskap­splatser blir det utan veteranen. En trilskande fot sätter stopp för 30-åringen.

”När jag känner att jag inte kan göra mig själv rättvis på planen är jag inte en tillgång i OS- och Em-kvalet med ett så tätt matchande. Jag hoppas att jag under våren kan hitta tillbaka till den form som gör att jag kan vara med och konkurrera om en landslagsp­lats igen”, säger Gulldén, som har gjort 14 mästerskap och 214 landskampe­r för Sverige.

”Jag har alltid älskat att spela i landslaget och därför känns det jättetråki­gt att inte kunna vara med den här gången.”

Tre spelare som däremot spelar är lagkaptene­n Sabina Jacobsen, högersexan Emma Fernis och vänsternia­n Johanna Westberg som är tillbaka i landslaget efter skador och barnafödan­de.

Samtidigt finns tre debutanter i truppen: Lugis Clara Lerby och Sävehofs Nina Dano och Sofie Börjesson.

Glädjande är också att högersexan Daniela Gustin är tillbaka i landslaget för första gången sedan korsbandss­kadan hon ådrog sig i EM i Frankrike i december 2018.

Sverige spelar Os-kval mot Spanien, Argentina och Senegal den 20–22 mars i Spanien. De två främsta i gruppen får spela OS i Japan till sommaren.

Efter Os-kvalet väntar dubbla Em-kvalmatche­r mot Tjeckien den 25 mars (borta) och den 29 mars (hemma) för handbollsl­andslaget.

 ?? Bild: Janerik Henriksson ?? Sveriges Isabelle Gulldén (till vänster).
Bild: Janerik Henriksson Sveriges Isabelle Gulldén (till vänster).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden