Ttela

Skoftebyn Sverigetvå­a på nytt ”Grabbarna ska vara stolta”

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Precis som 2018 gick Skoftebyn IF:S P03-lag till Sm-final i futsal, och precis som den gången drog man det kortare strået i finalen. – Det är surt, men grabbarna ska vara oerhört stolta över sin insats, säger tränaren Dejan Örtlund-petrovic.

2018 föll Skoftebyn knappt i Sm-finalen mot Västerås SK (2–4), och inför den här futsalvint­ern var målet att gå lika långt.

Och trots att ett par framståend­e spelare inte kunde medverka, samt ett gäng småskador inom den disponibla truppen, lyckades SIF återupprep­a sin tidigare bedrift.

– Vi är otroligt nöjda. Grabbarna har varit fantastisk­a. De ger aldrig upp och de kliver fram när det gäller som allra mest, säger Dejan Örtlund-petrovic, som fick se sitt lag kvalificer­a sig för semifinal på bättre inbördes målskillna­d än Forssa BK.

I semifinale­n mot Märsta IK hamnade man tidigt i ett 0–2-underläge.

– Men vi höll oss kalla, åt oss in i matchen och kunde så småningom vända till en 3–2-seger.

Därmed stod man återigen i en Sm-final. Väl där tog dock krafterna slut i ett sargat Sif-lag. Ett effektivt FK Karlskrona utnyttjade

SIF:S misstag och vann till slut med 5–0.

– Vi möter ett jättebra lag och tar lite för många felbeslut i finalen, men vi får vara glada ändå. Grabbarna har visat att de är ett av Sveriges bästa lag i deras årskull och har återigen placerat Skoftebyns IF på fotbollska­rtan.

 ?? Bild: Privat ?? Skoftebyns P03-lag tog sig återigen hela vägen till Sm-final i futsal, den här gången blev det dock förlust mot FK Karlskrona som vann med 5-0.
Bild: Privat Skoftebyns P03-lag tog sig återigen hela vägen till Sm-final i futsal, den här gången blev det dock förlust mot FK Karlskrona som vann med 5-0.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden