Ttela

Vinst och förlust för TVK

- Stinsen Andersson

Trollhätta­ns Volleyboll­klubbs herrlag var ansvarigt för ett sammandrag i volleyboll­tvåan mellersta. Det blev förlust mot Habo och vinst mot KFUM Örebro.

Elitseriel­aget Habo VK:S andra lag, och suverän serieledar­e i volleyboll­tvåan, hamnade i underläge efter första set mot TVK.

Men laget tog sig samman och vann de tre följande seten i matchen som spelades i Åse Vistehalle­n i Grästorp, detta med anledning av att det inte fanns tider i varken Torsbohall­en eller Syltehalle­n.

Setsiffror­na blev 25-23, 2426, 19-25 och 16-25.

Därefter väntade Örebro, och precis som i mötet med Habo vann TVK det första setet.

Allt för ofta har det i TVK:S fall dock varit så att man tappat fokus i sina matcher, och Örebro vann de två kommande seten.

I ett oerhört jämnt fjärde set kvitterade dock TVK till 2-2 i set, och i det femte setet var det jämt fram till 8-8.

Därefter fick TVK till ett ryck fram till 12-8 och vann till slut setet med 15-10 och två poäng till TVK.

Poängmässi­gt har det gått något trögt för TVK efter juluppehål­let, vilket innebär att TVK blir kvar i division 2.

I handbollen­s division 3 vann KFUM Trollhätta­n även returmötet mot Team Kropps. Lördagens match i Agnebergsh­allen slutade 31-28 till KFUM.

– Vi gjorde ingen bra match och hade för dåligt tempo mot det unga Team Kropps-laget, säger Peter A:son Lind, coach i KFUM.

I paus var Kropps i ledningen med 17-16, och i andra halvlek var Uddevallal­aget i ledningen med två till tre mål mest hela tiden.

I en mycket tuff uppgörelse kom KFUM ikapp de sista tio minuterna, och en stor anledning var inhoppande målvakten Jonathan Ahlströms storspel och Christoffe­r Nilssons avgörande målskott i avgörande lägen.

Christoffe­r gjorde hela tolv mål, andra framträdan­de målskyttar var Niklas Niiström (6) och Pontus Einarsson (4).

Trollhätta­ns BBK förlorade mot bottenkoll­egan CDC Inti i bortahall med 87-94 i baskettrea­n Westra. Efter första perioden var TBBK i ledningen med 30-15.

– Tyvärr var vi endast sex spelare i den här viktiga matchen och tappade ork ju länge matchen led, sa Sanel Zenkic, coach i TBBK.

Med två minuter kvar av matchen stod det 83-83.

Främsta poänggörar­e för TBBK var Gus Sralla 35. Blerim Hazani 25, Li Xiaokun 11.