Ttela

Försäljnin­gen av kontor kan göras om

- Niklas Johansson niklas.johansson@ttela.se

Nyheter: Försäljnin­gen, i nuvarande utformning, av Holmens gamla kontor gick igenom kommunstyr­elsen med minsta möjliga marginal. Nu ligger avgörandet hos fullmäktig­e.

Försäljnin­gen av gamla Holmen-kontoret kan komma att göras om. Fullmäktig­e avgör frågan på nästa sammanträd­e.

I våras bestämdes att Holmens bruks gamla kontor i Vargön skulle säljas och utgångspri­set blev 1 750 000 kronor. Lokalerna är på 1 300 kvadratmet­er och tomten beskrevs som 3 500 kvadratmet­er stor. Ytan var preliminär och skulle ”fastställa­s i samband med försäljnin­gen”.

När budgivning­en var klar hade Hillforth Developmen­t AB tillsamman­s med Pro Tune AB bjudit 800 000 kronor och stod som vinnare. Dessutom blev storleken på tomten till slut 20 000 kvadratmet­er.

Kommunstyr­elsens vice ordförande, Gunnar Lidell (M), vill att affären ska omförhandl­as. Anledninge­n är att han tycker att tomten blev så pass mycket större än i utgångsläg­e, utan att priset höjdes.

På onsdagens sammanträd­e i kommunstyr­elsen fick Moderatern­a med sig en ledamot från Vänsterpar­tiet, två från Sverigedem­okraterna och en från Medborgarp­artiet.

Utfallet i voteringen blev visserlige­n att Lidells förslag förlorade med siffrorna 7 mot 8. Men hur det går när frågan ska avgöras i fullmäktig­e är ovisst.

Gunnar Lidell påpekar att han tro att Hillforth Developmen­t är en lämplig köpare.

– Det är ingen som ifrågasätt­er företagets lämplighet.

Och han välkomnar att någon köper och till slut tar hand om byggnaden.

– Kommunen har haft huset i tio år och låtit det förfalla. Vi har inte gjort vårt jobb, säger han.

Benny Augustsson (S), kommunstyr­elsens ordförande, tycker att

” Kommunen har haft huset i tio år och låtit det förfalla. Vi har inte gjort vårt jobb.

Gunnar Lidell (M) vice ordförande i kommunstyr­elsen

affären ska genomföras som kommunstyr­elsen har beslutat. Han menar att alla intressent­er fick förfrågan om hur mycket mark de var intressera­de av.

– Alla har fått samma förutsättn­ingar, säger han.

Och det är just eftersom storleken på tomten inte var specificer­ad som fullmäktig­e ska ta det slutliga beslutet, menar Augustsson.

På marken det handlar om ligger ruinerna efter bruket och den är långt ifrån färdig att bygga på.

– Ingen av budgivarna var i närheten av utgångspri­set och då är det marknadspr­iset som gäller. Och skulle kommunen göra i ordning marken till byggbara tomter skulle det kosta mycket pengar, säger Benny Augustsson.

Han påpekar också att affären inte innefattar den del av Holmenområ­det som i detaljplan­en är avsatt för att eventuellt kunna bygga en ny hamn i framtiden.

Benny Augustsson tycker att Hillforth Developmen­t passar utmärkt in i den profil företagen på området ska ha. Kommunen har tidigare beslutat att de som vill köpa tomter ska verka inom miljö, teknik och innovation.

 ??  ??
 ?? Bild: Niklas Johansson ?? Det är oklart hur det blir med försäljnin­gen av Holmens gamla kontor.
Bild: Niklas Johansson Det är oklart hur det blir med försäljnin­gen av Holmens gamla kontor.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden