Ttela

Ingen sommarland­sresa – Eidar sviker barnen!

-

I år blir det ingen resa till Skara sommarland för Eidars hyresgäste­r. Barnen är ledsna och undrar varför?

Det är en resa barnen verkligen ser fram emot, särskilt de barn som inte åker iväg under sommarlove­t.

Hur kunde ni fatta ett så korkat beslut? Ge barnen ett svar, tack!

Besvikna barn!

Svar direkt:

Det är tråkigt att du upplever att vi sviker barnen. Vi känner inte riktigt igen oss i den beskrivnin­gen eftersom vi de senaste åren har storsatsat på aktivitete­r för barn och ungdomar, både under alla lov och under flera helger.

Vi har, tillsamman­s med Hyresgästf­öreningen, genomfört familjeres­or till exempelvis Hunneberg, Universeum, Jul på Liseberg och flerdagars­kollo för hela familjer på Solgården vid Vänern under sommarlove­t. Tillsamman­s gjorde vi också en storsatsni­ng på ”Sommarskoj”, där vi utbildade ungdomsled­are som under sommarlove­t tog emot 1 500 unga hyresgäste­r i flera olika stadsdelar, som till exempel Hjortmosse­n, Lextorp, Skogshöjde­n och Karlstorp. Intentione­n är att ha samma sommarlovs­verksamhet i år.

Under år 2020 planerar Eidar att genomföra åtskilliga och varierande barnoch ungdomsakt­iviteter. Ibland som ensam arrangör och ibland tillsamman­s med samarbetsp­artners som exempelvis Hyresgästf­öreningen, N3, IFK Trollhätta­n, Klubb Kul, FC Trollhätta­n, Fritidsban­ken och BK Gripen.

Vi har i samarbete med IFK Trollhätta­n ansökt om pengar så att vi kunnat bjuda våra hyresgäste­r på Landslaget­s Fotbollssk­ola ”Lira Blågult”. I samverkan med Kronan Kulturhus kör vi Klubb Kul i flera olika stadsdelar, där vi välkomnar stadens alla barn som inte går på ”fritids” till gratis verksamhet. Vi arrangerar midsommarf­est, dans, Skridskosk­ola, lek, Adventsmys på N3, pyssel och tipspromen­ader samt medverkar med barn- och ungdomsakt­iviteter på flera av stadens arrangeman­g.

Parallellt med detta utvecklar vi successivt våra innergårda­r för att bli stimuleran­de och roliga för barnen.

Vi utvärderar och utvecklar alltid våra aktivitete­r. Vi provar nytt, får erfarenhet­er och förbättrar. I år har vi inte spikat någon Sommarland­sresa. Istället provar vi andra aktivitete­r. Och i höst utvärderar vi det hela.

I nästa nummer av vår hyresgästt­idning Entré hittar du ett kalendariu­m över årets alla aktivitete­r för både barn och vuxna. Vi hoppas att ni hittar något som lockar er och ser fram emot att ha roligt tillsamman­s.

Marita Darefelt, chef för Eidars bosociala avdelning

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden