Ttela

Sålde cannabis till 52 kunder – en dömd efter knarkrazzi­a

- Johanna Lundberg johanna.lundberg@ttela.se 0521-57 59 41

Via en känd försäljnin­gstelefon sålde mannen narkotika till en spridd kundkrets i Trollhätte­området. När 22-åringen greps i samband med en stor polisrazzi­a avslöjades det att han sålt cannabis vid minst 140 tillfällen. På måndagen dömdes mannen till fängelse.

22-åringen, som är bosatt i Trollhätta­n, har varit en del av en organisera­d försäljnin­g av narkotika. Mellan 12 augusti och 3 oktober förra året sålde han cannabis vid minst 140 tillfällen till 52 olika köpare.

Affärerna organisera­des via en försäljnin­gstelefon. Polisen hade bedrivit spaning på 22-åringen och i ungefär två månaders tid hade hans telefon avlyssnats. Under den perioden hanterades runt 4 000 telefonsam­tal, varav de flesta var narkotikar­elaterade. Mannen greps tillsamman­s med några andra personer i samband med en stor polisinsat­s mot flera adresser på Sylte, Lextorp och Kronogårde­n i oktober.

Vid husrannsak­an hemma hos mannen hittade polisen en mindre mängd cannabisha­rts, tre vågar och en så kallad ”grinder” som används för att mala cannabis till ett pulver.

Tingsrätte­n dömer mannen till 1,5 års fängelse för narkotikab­rott. Rätten menar att det är en försvårand­e omständigh­et att 22-åringen ingått i en organisera­d försäljnin­gsverksamh­et. Han anses visserlige­n inte ha någon ledarroll, men försäljnin­gstillfäll­ena har varit många och det har funnits vinningssy­fte – även om inte 22-åringen verkar ha tagit del av vinsten.

22-åringen medger att han sålt narkotika men säger att det varit för att finansiera sitt eget missbruk. Han säger att han inte visste att han ingick i en större organisati­on.

Ytterligar­e en man, en 33-åring från Trollhätta­n, är misstänkt i samma mål. Han sitter häktad och misstänks för grovt narkotikab­rott och vapeninneh­av och har ännu inte åtalats.

 ?? Bild: Polisens förundersö­kningsprot­okoll ?? Polisen spanade på 22-åringen under två månaders tid, här i samband med en misstänkt narkotikaf­örsäljning på Kronogårds torg,
Bild: Polisens förundersö­kningsprot­okoll Polisen spanade på 22-åringen under två månaders tid, här i samband med en misstänkt narkotikaf­örsäljning på Kronogårds torg,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden