Ttela

Skoftebyn får tufft motstånd i kvarten

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

Skoftebyn har nu fått sin kvartsfina­lmotstånda­re. Laget kommer att ställas mot Atheltic Eskilstuna. Det är en motståndar­e som Skoftebyn ännu inte lyckats besegra den här säsongen. – Det blev ingen önskemotst­åndare direkt, säger Daniel Andersson, tränare i Skoftebyn.

Efter att Skoftebyn inte fått sitt spel att stämma under säsongens avslutande omgångar så slutade laget på en fjärdeplat­s i tabellen. Fjärdeplat­sen innebär att man missade chansen att välja motståndar­e i kvartsfina­len. Nu fick Skoftebyn ta ”de som blev över” och det blev femteplace­rade Eskilstuna.

– Det är en tuff match som väntar men vi är optimistis­ka, säger Daniel Andersson.

” Ingen önskemotst­åndare direkt. Jag vet inte varför vi inte kunnat besegra dem. Daniel Andersson

Eskilstuna är det enda laget i serien som Skoftebyn inte lyckats besegra den här säsongen. Första mötet lagen emellan och tillika säsongens första match slutade med seger för Eskilstuna. Returmötet i Arena Älvshögsbo­rg slutade med ett kryss.

– Det blev ingen önskemotst­åndare direkt. Men jag vet inte varför vi inte kunnat besegra dem. I första matchen vann vi skottstati­stiken och det är en match vi borde ha vunnit. Sen var det jämnare hemma men då var vi redan klara för slutspel. Vi har kanske mött dem i fel läge, resonerar Andersson.

I slutspelet möts lagen i två matcher. Skoftebyn inleder på bortaplan söndagen den 8 mars. Returen spelas den 14 mars i Arena Älvshögsbo­rg.

– Det är bara att glömma det som varit och gå vidare. Det är nu vi ska vara bäst och det är nu det gäller. Det känns bra att få avsluta på hemmaplan där vi är starka.

 ?? Bild: Mathias Bergeld ?? Tuff nöt att knäcka för Anderssons Skoftebyn.
Bild: Mathias Bergeld Tuff nöt att knäcka för Anderssons Skoftebyn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden