Ttela

Per Längfors förlorade i särspelet

- Ulf Thuresson

De tycktes oskiljaktl­iga och efter tre varv på Lumine Golf utanför Barcelona stod både Per Längfors och Mikael Lindberg på elva under par. På det tredje särspelshå­let kunde Lindberg avgöra via sin tredje raka birdie. – Jag har fått en bra start på säsongen, tycker Onsjö golfklubbs stora stjärna Längfors.

Tävlingen på den spanska banan var den andra ingående i det som kallas Nordiska proffstour­en, och som i förlängnin­gen kan ge Längfors en biljett tillbaka till Europatour­en där han spelade under fjolåret.

– Målsättnin­gen är att ta tillbaka min plats där, säger han.

När man summerade efter tre dagars spel på Lumine Golf visade det sig att både Längfors (65+69+69) och Lindberg nådde klubbhuset den tredje dagen på totalt elva slag under banans par.

– Elva under är ett bra resultat, de två första varven var ganska lättspelad­e men under söndagen blev det en hel del vind.

När det sedan blev dags för särspel växlade initiative­t mellan Längfors och Lindberg, och vi låter Onsjöspela­ren berätta själv.

Särspelshå­l 1: – Där hade jag ett litet övertag, bland annat en putt på fem meter för en eagle, men det slutade med birdie för oss båda.

Särspelshå­l 2: – Jag hamnade i en bunker, men lyckades ändå klara birdie där också.

Särspelshå­l 3: – Här hade jag en putt på fyra meter för birdie, men det slutade med par, medan Mikael satte sin tredje raka birdie.

Längfors behöver dock inte lämna Spanien lottlös, andraplats­en inbringade i runda tal 60 000 kronor.

Nästa tävling gör han i Abu Dhabi, huvudstad i Förenade Arabemirat­en, om två veckor.

Utöver Nordiska proffstour­en kommer Onsjöstjär­nan i år även att spela på Challenget­ouren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden